Annihilation

Annihilation

САЩ, Великобритания | 2018г | Екшън , Трилър , Фентъзи | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 23.02.2018
Производител: Scott Rudin Productions, Skydance Media, DNA Films, Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По романа "Анихилация" ("Annihilation: A Novel (The Southern Reach Trilogy", 2014 г.) на американския писател, редактор и литературен критик Джеф Вандермиър.

Биоложка се включва в опасна тайна експедиция, където природните закони не действат...

Човечеството се сблъсква с мистериозна и смъртоносна територия, наречена "Зона Х". След необяснимата си поява преди няколко години, Зона Х непрекъснато увеличава своята площ, разрушавайки всички села и военни бази по пътя си и ако хората не открият начин да спрат разширяването й, тя ще започне да поглъща градове - и в крайна сметка целия свят. Надеждата за спасение пада на плещите на Лина (Натали Портман) – биолог, част от екип от пет жени-учени, които се отправят на невероятно опасна и рискована мисия в Зона Х.

Лина рискува собствения си живот, присъединявайки се към привидно самоубийствената експедиция. Тя има и личен мотив да се впусне в това приключение: то ще даде отговор какво се е случило с мъжа й (Оскар Айзък), който се появява изневиделица тежко болен, след като е изчезнал безследно година по-рано в Зона Х по време на тайна военна мисия.

При навлизането си в "Зона Х" петте жени с изненада откриват, че „заразените“ територии са трансформирани в красива и магическа гора. Много скоро обаче те разбират, че външният вид лъже и зад привидната красота на зоната се крие истинска опасност. Телата и мислите на учените постепенно се променят под влиянието на Зона Х и те трябва да открият какво се случва, преди да е станало твърде късно.

Неподготвени за умопомрачителния ефект на Зона Х, учените започват да се обръщат една срещу друга в момент, в който имат най-голяма нужда да останат сплотени. Но как да си имат доверие, след като не могат да вярват дори на собствените си мисли?

Кастинг

Режисьор: Алекс Гарланд
В ролите: Натали Портман, Оскар Айзък, Дженифър Джейсън Лий, Теса Томпсън, Джина Родригес, Бенедикт Уонг
Сценарист: Алекс Гарланд
Продуценти: Андрю Макдоналд, Алон Райк
Музика: Джеф Бароу, Бен Салисбъри
По книгата на: Джеф Вандермиър
Оператор: Роб Харди
Copyright © 2024 Dir.bg.