Ненужен антракт

The Needless Intermission

България | 1987г | 51 минути | Драма | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 09.02.1987
Премиера в България: 09.02.1987
Производител: Бояна филм
Разпространител: Филмотечно кино Одеон

Доцент Благовеста Радева (Цветана Манева) е авторитетен специалист в научен институт. Младият аспирант Атанас Костов (Атанас Атанасов) се обръща към нея с молба да му помогне за дисертацията, но получава отказ. Същата вечер те се срещат на един рожден ден. Там тя блясва с цялата си женска красота. След тържеството, аспирантът й предлага да я изпрати до вкъщи. Отзовава се на нейната покана да се качи при нея, да изпият по едно питие.

От този момент ролите се разменят. В случайния си гост жената трескаво търси спасение от самотата, но бива грубо отблъсната. На сутринта пристига майката на Благовеста (Таня Масалитинова) и всичко трябва да бъде поставено на местата им. Доцент Радева отново трябва да бъде уверена в себе си - преуспяваща жена, която не може да бъде извадена от равновесие. В тази мимолетна среща тя е успяла да предаде на нощния си посетител урок по човечност и професионално кавалерство.

Кастинг

Режисьор: Мина Стойкова
В ролите: Цветана Манева, Атанас Атанасов, Петя Силянова, Стефан Мавродиев, Катерина Евро, Таня Масалитинова, Светослав Овчаров
Сценарист: Невелина Попова
Музика: Стефан Димитров
Оператор: Георги Чолаков
Copyright © 2024 Dir.bg.