18% сиво

18% Grey

България, Великобритания, Германия, Северна Македония, Сърбия, Белгия, Унгария | 2020г | 110 минути | Драма | Официален сайт
- 3.3/10

За филма

В разпространение от: 15.01.2020
Премиера в България: 24.01.2020
Производител: Чучков Брадърс, Ostlicht Filmproduktion, Sektor Film, Cinnamon Films, Raised by Wolves
Разпространител: Purple Rain Distribution

По едноименния роман (2008 г.) на Захари Карабашлиев. Действието е прехвърлено от Америка в Европа.

История-пътешествие на много нива. Следвайки своята мечта, влюбените Захари (Рушен Видинлиев) - български фотограф - и Стела (Доля Гавански) се преместват от Варна в Лондон. Но оцеляването в новата страна не е толкова лесно, а когато жена му го напуска, Зак се отправя на лудо пътешествие от Лондон до Берлин, по време на което среща поредица от необикновени хора.

Това е пътуване, което разкрива истината за неговата изгубена любов, и в крайна сметка го довежда до неудобни открития за самия него.

Виктор Чучков-син:
"18% сиво" е интимен, див, забавен, тъжен... Филм за съвременния човек, борещ се да намери своето място в света. Това е филм за любов, мечти, загуба, оцеляване и надежди, и пак за любов. Откъде сме и какво не ни достига тук? Какво ни кара да се преместваме на друго място и какво търсим? История за всеки човек. Как градим отношенията ни между мъж и жена при нови условия, и в променен свят. Тези теми не само силно докосват над два милиона български семейства, които имат близки и роднини извън страната ни, но по принцип и чувствителността на съвременния човек който се търси, в свят на несигурност. Едновременно с това филмът е актуален поглед върху противоречива Европа".

Филмът е заснет във Варна, Лондон, Брайтън, Дувър, Tielt -Winge (Белгия), Ваймар, Лайпциг и Берлин.

Премиерна прожекция във Фестивален и конгресен център - Варна: 15.01.2020 г.
Прожекция на София Филм Фест: 30.06.2020 г.

Кастинг

Режисьор: Виктор Чучков-син
В ролите: Рушен Видинлиев, Доля Гавански, Рон Кук, Йокей Емерс, Борис ван Северен, Норман Боуман, Сузане Вюст, Орландо Сийл, Маделин Канон, Самуел Финци
Сценаристи: Хилари Нориш, Доля Гавански, Захари Карабашлиев
Продуценти: Борислав Чучков, Виктор Чучков-син, Георги Абрашев, Марсел Ленц, Гуидо Шваб, Доля Гавански
Музика: Виктор Чучков
По книгата на: Захари Карабашлиев
Оператор: Ненад Бороевич
Copyright © 2024 Dir.bg.