Обетът

The Promise

САЩ, Испания | 2016г | 133 минути | Драма , Исторически | Официален сайт
- 8/10

За филма

В разпространение от: 21.04.2017
Производител: Survival Pictures, Wonderful Films, Babieka,
Разпространител: Киномания 2017

Арменски студент по медицина, художничка и американски светски журналист оформят любовен триъгълник сред хаоса на Първата световна война в тази епична романтична история.

Скромният арменски аптекар Микаел Богосян (Оскар Айзък) напуска селото си в Южна Анадола, за да учи медицина в столицата. Той е сгоден за момиче от селото и има намерение да финансира следването си с нейната зестра. Майка му Марта (Шохре Агдашлу) го предупреждава да не се жени заради парите, но Микаел е убеден че с времето той и бъдещата му съпруга ще се заобичат. Ала това е преди Микаел да срещне Ана Кесарян (Шарлот Льо Бон).

Изящна, образована в Париж и с таланти както в рисуването, така и в танците, Ана изглежда момичето на мечтите за Микаел. Но той е решен да спази дадения обет. Още повече, че Ана има връзка с Крис Майърс (Крисчън Бейл) – американски светски фотожурналист. Тези трима герои са въвлечени в драма, каквато не биха могли дори да си представят, когато Османската империя се обединява с Централните сили (Германия и Австро-Унгария) и се развихря невиждано насилие.

Режисьорът виртуозно балансира интимното с политическото. Никой от главните му герои не е злодей, но те се оказват подложени на изпитания, които ще калят характерите им и ще ги принудят да решат кои от дадените обети могат да спазят.

Прожекция на Киномания: 11.2017 г.

Кастинг

Режисьор: Тери Джордж
В ролите: Оскар Айзък, Шохре Агдашлу, Шарлот Льо Бон, Крисчън Бейл, Том Холандър, Раде Шербеджия, Жан Рено, Джеймс Кромуел
Сценаристи: Тери Джордж, Робин Суикорд
Продуценти: Ерик Есрейлиън, Уилям Хорбърг, Майк Медавой
Музика: Габриел Яред
Оператор: Хавиер Агиресаробе
Copyright © 2024 Dir.bg.