Първият човек

First Man

- 7/10

За филма

В разпространение от: 11.10.2018
Премиера в България: 12.10.2018
Производител: DreamWorks, Temple Hill Entertainment, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: Награда (визуални ефекти) и 3 номинации Оскар 2019 г.

По биографичната книга "First Man: The Life of Neil A. Armstrong" (2005 г.) на американския историк проф. Джеймс Хансен.

Откъс от живота на астронавта Нийл Армстронг (Райън Гослинг). Сюжетът е посветен и на легендарната космическа мисия, с която той става първият човек, стъпил на Луната - на 20 юли 1969 г. Провокиращ съзнанието филм с две отправни точки в своя емоционален спектър - жесток сблъсък между професионалните стремежи и обикновения човешки страх от неизвестното.

Това е една от най-опасните и драматични мисии в историята на човечеството - завладяващата действителна история на астронавта и проекта на НАСА, да изпрати човек на Луната и да го върне благополучно жив на Земята. Емоционалният сюжет се фокусира върху живота на Армстронг (1930-2012) и семейството му в периода 1961 - 1969 г., когато тече най-усилената подготовка и изпълнението на мисията. В ролята на съпругата му Джанет влиза Клеър Фой.

Изпълнителни продуценти: Стивън Спилбърг, Айзък Клауснър, Джош Сингър.

Кастинг

Режисьор: Деймиън Шазел
В ролите: Райън Гослинг, Клеър Фой, Пабло Шрайбър, Джейсън Кларк, Патрик Фюджит, Кори Стол, Кайл Чандлър, Шей Уигъм, Кристофър Абът, Кирън Хайндс
Сценарист: Джош Сингър
Продуценти: Марти Боуън, Деймиън Шазел, Уик Годфри
Музика: Джъстин Хъруиц
По книгата на: Джеймс Хансен
Оператор: Линус Сандгрен
Copyright © 2024 Dir.bg.