Трансгресия

Transgression

България | 2017г | 99 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 31.10.2017
Производител: Демиургия
Разпространител: А Плюс Филмс

Голяма беля – подведена от водещите Кака Лара и Денис, 18-годишната Яна изповядва в телевизионното им токшоу необичайната си любовна афера със застаряващия рок музикант Стоил. Това води до преследване от отмъстителна ловджийска дружина и други усложнения.

Сюжетът следва асоциативните връзки в спомените на Яна: диви купони, абитуриентски бал, рожден ден с Черно фередже, рокерски мотосъбор, Джулая на морето, тройка с най-добрата й приятелка, споделени татуировки, дегустация на вино в тракийски храм, пушене на трева и сексуална трансгресия. Скандалът е неизбежен - изповедта на Яна се приема като самопризнание в съда на обществено мнение.

Преследвани от ловджиите на Нено Чвора, Яна и Стоил се укриват в планинска хижа, където очакват окончателната развръзка. Дали обаче самат Яна знае цялата истина? И дали можем да вярваме на разказа й?

Един филм за връзките – свободни и наложени, буквални и метафорични, словесни и музикални, истински и измислени, генетични, сексуални или просто сънувани. Историята на Яна звучи като пияна балканска вакханалия и бесовски хевиметъл.

Прожекция на SoIndepеndent в София: 31.10.2017 г.
Прожекции във филмотечно кино Одеон - София: 30.06.-02.07.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Вал Тодоров
В ролите: Мария Бакалова, Росен Пенчев, Стефан Щерев-Чечо, Йоанна-Изабелла Върбанова, Лазара Златарева
Сценарист: Вал Тодоров
Продуцент: Вал Тодоров
Музика: Смолмен, Росен Пенчев, Черно фередже, Белослава
Оператори: Кирил Проданов, Михаил Боевски
Copyright © 2024 Dir.bg.