15:17 до Париж

The 15:17 to Paris

САЩ | 2018г | 94 минути | Драма , Екшън | Официален сайт
- 8.5/10

За филма

В разпространение от: 07.02.2018
Премиера в България: 09.02.2018
Производител: Malpaso Productions, Village Roadshow Pictures, Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс

По мемоарната книга "The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train and Three American Heroes" (2016 г.) на Спенсър Стоун, Антъни Садлър, Алек Скарлатос и журналиста-международник Джефри Стърн.

По действителен случай. В главните роли са самите участници в събитията - Спенсър Стоун, Антъни Садлър и Алек Скарлатос.

На 21 август 2015 г. американски войници в отпуска разкриват терористичен акт на влака по линията Амстердам-Брюксел-Париж и спасяват 554-те пътници. В ролята на терориста-мароканец Аюб Ел Казани е актьорът Рей Корасани.

Истинската история за трима безстрашни младежи, чиито действия ги превръщат в герои. За първи път главните действащи лица във филма са хората, които са я преживели. Сюжетът проследява израстването на тримата герои от детството, изграждането на непоклатимото им приятелство, намирането на посока в живота и всички обстоятелства, които водят до ужасяващия момент на атаката. В тази съдбовна ситуация единствените им оръжия са задружността и куражът им.

Тримата американци са наградени от президента на Франция с най-високата държавна награда - Кавалери на Легиона на честта, а в САЩ са повишени и наградени от министъра на отбраната с престижни медали.

Кастинг

Режисьор: Клинт Истууд
В ролите: Антъни Садлър, Алек Скарлатос, Спенсър Стоун, Джуди Гриър, Джена Фишър, Рей Корасани
Сценарист: Дороти Блискъл
Продуценти: Клинт Истууд, Джесика Майър
Музика: Крисчън Джейкъб
По книгата на: Джефри Стърн, Спенсър Стоун, Антъни Садлър, Алек Скарлатос
Оператор: Том Стърн
Copyright © 2024 Dir.bg.