Джанго

Django

Франция | 2017г | 117 минути | Биографичен , Драма , Музикален
- 0/10

За филма

В разпространение от: 05.04.2017
Производител: Fidelite Films, Arches Films, Moana Films, Curiosa Films, Pathe, France 2 Cinema
Разпространител: Киномания 2017

По романа „Folles de Django” (2013 г.) на френския писател Алекси Салатко.

Франция, немската окупация през 1943 г. Всяка нощ китаристът и композитор Джанго Райнхард (Реда Катеб) радва парижката публика със своята духовита, витална музика в стил „цигански суинг”. Във време, когато много други роми се оказват мишени на расистки преследвания и са убити в концентрационни лагери, Джанго вярва, че оцелява благодарение на популярността си.

Райнхард отказва, когато агентите на нацистката пропагандна машина настояват той да предприеме турне из Германия, за да потушат влиянието на „негърската музика” от САЩ. Една от парижките му почитателки помага на него, бременната му съпруга и майка му да се укрият във вила близо до границата с Швейцария. Там той се среща със свои събратя, които също бягат. Но докато се опитва да прекоси Женевското езеро към Швейцария заедно със семейството си, нацистите са по петите му.

В своя режисьорски дебют Етиен Комар представя необикновен творец и волен дух, чийто живот е импровизиран като музиката му. Изправен пред дилемата дали да позволи изкуството му да бъде използвано за политически цели, той взема решение от жизнено важно значение.

Прожекции на Киномания: 18.-30.11.2017 г.

Кастинг

Режисьор: Етиен Комар
В ролите: Алекс Брендемюл, Сесил Дьо Франс, Реда Катеб, Гзавие Бовоа, Улрих Брандхоф
Сценаристи: Етиен Комар, Алекси Салатко
Продуценти: Оливие Делбоск, Марк Мисоние
Музика: Уорън Елис
По книгата на: Алекси Салатко
Оператор: Кристоф Бокарн
Copyright © 2018 Dir.bg.