За паметта и музиката

Of Mind and Music

САЩ | 2014г | 98 минути | Драма , Музикален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 19.10.2014
Производител: Una Vida Productions, Monterey Media
Разпространител: Киномания 2017

По романа "Una Vida: A Fable of Music and the Mind" (2009 г.) на аржентино-американския молекулярен биолог, невролог и офталмолог Николас Басан.

Печелейки наградите на публиката на всеки фестивал, на който участва, истински независимият по дух филм на Ричи Адамс е красива, вълнуваща история за града Ню Орлиънс и джаза, направил го известен.

След като губи майка си заради болестта на Алцхаймер, неврохирургът д-р Крус (Жоаким де Алмейда) попада на Уна Вида (Анжъню Елис) – джаз певица, която пее из улиците на Френския квартал. След като установява, че и тя страда от Алцхаймер, докторът е подтикван от лични и професионални чувства да помогне. Малко по малко, историята на Уна Вида се разкрива.

Макар филмът да е вдъхновен от научно изследване, той се превръща в завладяваща история благодарение на забележителното изпълнение на Анжъню Елис. Магията, с която тази гаснеща жена напълно се оживява, когато изпълнява музиката си, е красиво представена. Използвайки богат джаз саундтрак с невероятен ефект, Ричи Адамс успява да създаде филм, който докосва сърцето и душата.

Прожекции на Киномания: 20-29.11.2017 г.

Кастинг

Режисьор: Ричи Адамс
В ролите: Жоаким де Алмейда, Анжъню Елис, Бил Кобс, Рут Нега, Шарън Лорънс
Сценаристи: Ричи Адамс, Николас Басан
Продуцент: Ричи Адамс
Музика: Карлос Хосе Алварес
По книгата на: Николас Басан
Оператор: Том Лембке
Copyright © 2024 Dir.bg.