Момичето в паяжината

The Girl in the Spider´s Web

САЩ, Швеция, Великобритания, Канада, Германия | 2018г | 117 минути | Драма , Криминален , Трилър | Официален сайт
- 6.6/10

За филма

В разпространение от: 18.10.2018
Премиера в България: 09.11.2018
Премиера на DVD: 02.05.2019
Производител: The Cantillon Company, Scott Rudin Productions, Yellow Bird, Sony Pictures Entertainment
Разпространител: Александра Филмс

По книгата "Det som inte doedar oss" ("Това, което не ни убива", 2015 г.) на шведския журналист Давид Лагеркранц. Продължение на филма "Мъжете, които мразеха жените" (2011 г.) - нова история от поредицата "Милениум".

Непокорната аутична хакерка Лисбет Саландер (Клеър Фой) и журналистът Микаел Бломквист (Сверир Гюднасон) са оплетени в мрежа от шпиони, киберпрестъпници и корумпирани правителствени чиновници.

В опасните приключения на тандема са замесени американската Агенция за национална сигурност, руската мафия и шведски топизследовател, разработил алгоритъм за създаване на изкуствен интелект. Изплува и един призрак от миналото на Лисбет – нейната омразна сестра-близначка Камила (Силвия Хокс).

Аутсайдерката Лисбет не се вписва никъде, но е най-оригиналният и интригуващ воин в защита на правосъдието през 21 век. Тя поема по една от най-опасните си и прекалено лични мисии досега. Когато учен я наема, за да открадне негова разработка от американците, Лисбет се оказва замесена в мрачна и изпълнена с насилие паяжина от интриги, след като мистериозни сили отмъкват всички данни, подпалват апартамента й и я оставят да умре... С помощта на един стар приятел, журналиста Микаел, действащ като нетипичен съюзник, Лисбет трябва да се впусне в опасно приключение, за да открие хакерите, да спаси малкия син на учения, и да си възвърне това, което й е откраднато. Докато паяжината се затяга, тя е измъчвана от сенките на своето собствено мистериозно минало.

Снимките са осъществени в Берлин и Стокхолм през януари - април 2018 г.

Кастинг

Режисьор: Федерико Алварес
В ролите: Клеър Фой, Сверир Гюднасон, Силвия Хокс, Камерън Бритън, Клес Банг
Сценаристи: Федерико Алварес, Джей Басу, Стивън Найт
Продуценти: Илай Буш, Елизабет Кантилън, Ейми Паскал, Скот Рудин
Музика: Роке Ваньос
По книгата на: Давид Лагеркранц
Оператор: Педро Луке
Copyright © 2024 Dir.bg.