Да построиш мост

To Build a Bridge

България | 2014г | 21 минути | Документален , Късометражен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 12.06.2015
Производител: Проект “Equi Health" на IOM
Разпространител: Културен център G8

Филм за работата на здравните медиатори, работещи в цигански, мигрантски и други маргинализирани общности в България, Белгия, Хърватска, Чехия, Франция, Гърция, Италия, Молдова, Македония, Румъния, Словакия и Испания. Медиаторите помагат не само по здравни въпроси – хората от общностите се обръщат към тях по всякакви теми и те се превръщат в техни довереници и приятели.

Умело са преплетени личните истории на хората от малцинствата с личностното и професионално развитие на здравните медиатори. Ще видим българския здравно-медиаторен модел чрез работата на здравните медиатори Катя Кирилова, Антоанета Евтимова (гр. Благоевград) и Сабире Рамадан (община Септември).

Документалният филм е заснет през 2014 г. в рамките на Регионалната инициатива “Здравна медиация сред ромската общност”, част от проект “EQUI HEALTH - Подобряване на достъпа и качеството на здравни грижи и услуги за мигранти, роми и други уязвими групи”на Международната организация по миграция (IOM), отдел “Миграция и здраве”. Премиерна прожекция - 12.06.2015 г. в културен център G8 в София.

Кастинг

Copyright © 2024 Dir.bg.