Откраднатата принцеса

Викрадена принцеса: Руслан i Людмила

- 9.3/10

За филма

В разпространение от: 07.03.2018
Премиера в България: 06.04.2018
Производител: Animagrad Animation Studio
Разпространител: Про Филмс, bTV Studios

"The Stolen Princess":

Приказна история, която се случва в дните на храбри рицари, красиви принцеси и войнствени магьосници - красива приказка за любов, смелост, приятелство и магия, поднесена с хумор за малки и големи.

Руслан е странстващ артист, който мечтае да стане рицар. Той среща очарователната Мила и се влюбва в нея - без дори да подозира, че е дъщерята на краля. Но уви, щастието на двамата влюбени не продължава дълго: злият магьосник Черномор се появява с магическа вихрушка и отвлича принцесата пред очите на Руслан, за да отнеме силата на нейната любов и да я превърне в своя собствена сила.

Без да се колебае, Руслан се впуска в преследване - едно опасно приключение! Той е единственият, който може да победи Магията със силата на своята любов, а верният Лестър е негов приятел и помощник в похода за спасяването на непоколебимата и непокорна принцеса Мила. Рицаря Руслан го чакат много препятствия, преди да спаси открадната принцеса. Истинската любов обаче е по-силна от магията!

Главните роли озвучават:
Руслан - Момчил Степанов, Мила - Елена Грозданова, Лестър - Сотир Мелев, Черномор - Георги Стоянов, Фин - Ненчо Балабанов, Мъдрият котарак - Атанас Сребрев, крал Владимир - Станислав Пищалов.

Героите:

Мила
Кралската дъщеря не познава друг свят, освен този на книгите. Тя не иска да попада в оковите на уредения брак и се бунтува срещу своя непоколебим баща. Когато среща своята истинска любов, тя иска да изживее живота си така, както винаги е мечтала.

Руслан
Пътуващ бард с голямо сърце, който изнася представления от град на град. Той често играе ролята на храбрия рицар, чиято съдба е да спаси някоя девойка в беда.

Черномор
Злият магьосник живее в големия замък в Омагьосаната земя. Неговата мощ се подхранва от силата на любовта и чрез страховит ритуал превръща отвлечените девойки в камък.

Хамстерът
Той може и да изглежда ленив, но когато наградата е храна, проявява голяма изобретателност. Щом веднъж се насити, отново става благ, макар и понякога непреклонен.

Синигерчето Уна
Уна е приятелка и верен спътник на Руслан. Тя притежава буен нрав и често е по-смела, отколкото трябва.

Фин
Смелият магьосник не се спира пред нищо, което застане на пътя му. Той се изправя в ожесточена битка срещу злия Черномор.

Лестър
Той е най-добрият приятел на Руслан и негов верен съюзник във всяко приключение. С душа на поет, Лестър превръща историите в театрални пиеси за малки и големи.

Крал Владимир
Властен и неумолим владетел на Кралството - и баща на Мила. Той смята, че една принцеса трябва да бъде порядъчна и кротка, но в края на краищата склонява глава пред силата на истинската любов.

Котаракът
Мъдър и всезнаещ учен, който често изглежда малък и благ, но се превръща в истинско чудовище, когато някой го настъпи по опашката.

(озвучен на български език)

Кастинг

Режисьор: Олег Маламуж
Сценарист: Ярослав Войцешек
Продуцент: Егор Олесов
Озвучен на български от: Момчил Степанов, Елена Грозданова, Сотир Мелев, Георги Стоянов, Ненчо Балабанов, Атанас Сребрев, Станислав Пищалов
Copyright © 2024 Dir.bg.