Ага

Aga

България, Германия, Франция | 2018г | Драма
- 0/10

За филма

В разпространение от: 25.02.2018
Производител: Ред Карпет, БНТ, 42film, Arizona Productions
Разпространител: 22 София Филм Фест 2018

Филм за последното семейство на Земята...
Далеч на север, цивилизациите се сблъскват през призмата на любовта и човешките взаимоотношения. В юрта сред снежните полета на севера, двамата главни герои инуити - Нанук и Седна - мечтаят да съберат семейството си отново. Двамата живеят в духа на традициите на своите деди. Останали сами в пустошта, те напомнят за последните хора на Земята.

Когато здравето на Седна се влошава и тя умира, Нанук решава да изпълни последното й желание – да намери отдавна заминалата им дъщеря Ага (Галина Тихонова), избрала живота в града и загърбила традициите.

„Винаги ме е вълнувало как модерният и бързо развиващ се свят засяга малките общности, как процеси, които на пръв поглед нямат нищо общо, се отразяват върху живота на цели нации. С този филм изследвам как модерният свят застрашава устоите на основни човешки ценностти. Възхищавам се на хора, които живеят в непоносими за модерния човек условия и успяват да съхранят деликатните си взаимоотношения и да приемат живота смирено и състрадателно.“
Милко Лазаров.

Снимките са осъществени с якутски актьори през февруари - април 2017 г. в република Саха, Русия (край гр. Якутск и гр. Мирный).

Закриващ филм на официалната основна програма на фестивала в Берлин: 25.02.2018 г.
Откриващ фим на София Филм Фест: 07.03.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Милко Лазаров
В ролите: Михаил Апросимов, Феодосия Иванова, Сергей Егоров, Галина Тихонова, Афанасий Килаев
Сценаристи: Милко Лазаров, Симеон Венциславов
Продуценти: Веселка Кирякова, Гийом дьо Сей
Музика: Пенка Кунева
Оператор: Калоян Божилов
Copyright © 2019 Dir.bg.