Тоска (2017)

Tosca

САЩ | 2017г | 198 минути | | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 31.12.2017
Производител: The Metropolitan Opera
Разпространител: Cinema City

През този сезон (2017/2018) българската звезда Соня Йончева ще участва в цели три прожекции на живо от Метрополитън опера – това се случва за първи път в историята на програмата. След Джилда, Мими, Дездемона и Виолета, Тоска е следващата висока цел за младата певица на сцената на Метрополитън.

За Йончева премиерата в новогодишната нощ е дебют в тази роля. Нейни партньори са обичани и очаквани от публиката певци – Виторио Григоло като любимия на Тоска - Марио Каварадоси, и Желко Лучич в ролята на злодея Скарпия.

Мелодрамата, която разказва за ревнивата примадона, нейния любим – художник и идеалист, и застаналия между тях садистичен полицейски началник, който предизвиква трагичните събития на финала, вълнува оперните меломани от 1900 година до днес. Музиката на Пучини е отличен пример за стила веризъм, с кратки арии и използване на parlato – думи, които се изговарят, вместо да се изпяват в моментите на напрежение.

Всяко от трите действия в операта се развива на място в Рим, което може да се посети и днес.

„Всеки има огромни очаквания за това как ще изглежда сцената в първо действие – в базиликата Sant’Andrea della Valle, защото много от зрителите са били там и са я виждали“, споделя режисьорът Дейвид МакВикар и отбелязва, че от самото начало на „Тоска“ музиката на Пучини изисква и определена визуална грандиозност, която постановъчният екип на тази нова продукция се е постарал да постигне.

Прожекции в Cinema City: 27. и 31.01.2018 г., 23.03.2018 г. (Пловдив).

Прожекциите в кина Арена на 01., 04. и 05.03.2018 г. са на друга продукция -Кралската опера в Лондон.

Кастинг

Режисьор: Дейвид Маквикар
В ролите: Соня Йончева, Виторио Григоло, Желко Лучич, Патрик Гарфици
Музика: Пучини
Диригент: Еманюел Вийом
Copyright © 2024 Dir.bg.