Риголето

Rigoletto

Великобритания | 2017г | 170 минути | Музикален , Опера | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 14.12.2017
Производител: The Royal Opera
Разпространител: Кино Арена

Задади неуместните му шеги Риголето, придворен шут на Херцога на Мантуа, е прокълнат от една от жертвите на Херцога. По всичко личи, че проклятието се сбъдва, когато Херцогът съблазнява Джилда, дъщерята на Риголето.

Спектакълът акцентира върху жестокостта на благородниците от Мантуа.

Шеметните танци ни пренасят сред пищните веселби и оргии на разкошно облечените придворни. Операта включва много популярни изпълнения, сред които арията ”La donna e mobile“, в която Херцогъг парадира със своето пренебрежение към жените и великолепният квартет от трето действие, в който гласовете изкусно се преплитат, за да доведат до развръзката.

През 1855 г. Джузепе Верди пише, че Риголето е неговата най-добра опера. За да я постави, той е трябвало да преодолее държавната цензура, според която хората на властта са изобразени като корумпирани и неморални. Всичко това е забравено след шумния успех на премиерата през 1851 г. През следващите 10 години Риголето е изпълнена 250 пъти и се превръща в една от най-популярните опери.

Изпълнява се на италиански език (с български субтитри).

Прожекции в кина Арена (София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян): 07., 10. и 11.02.2018 г.

Прожекции в кина Арена: 02.-06.04.2022 г.
В ролите:

Карлос Алварес (Риголето), Липарит Аветисил (Дж. ), Бриндли Шерат (Спарафучиле), Рамона Захария (Мадалена), Ерик Грийн (Граф Монтероне), Ксения Николаева (Джована), Доминик Седжуик (Маруло), Егор Журавски (Борса), Блез Малаба (Граф Чепрано). Режисьор Оливър Миърс.

Кастинг

Режисьор: Дейвид Маквикър
В ролите: Димитри Платанис, Луси Кроу, Майкъл Фабиано
Музика: Джузепе Верди
Диригент: Алекзандър Джоуел
Copyright © 2024 Dir.bg.