Il Volo: Notte Magica – a Tribute to The 3 Tenors

Il Volo: Notte Magica – a Tribute to The 3 Tenors

Италия | 2017г | | Официален сайт
- 0/10

За филма


На 26 декември от 20:00 часа във високотехнологичните зали PREMIUM и LUXE на Кино Арена, почитателите на съвременната класическа музика ще се насладят на едно грандиозно музикално събитие, вдъхващо живот на вълшебните моменти от мега успешното световното турне на Il Volo през 2017 г. Зрителите ще видят уникални кадри зад кулисите на техния концерт в Лос Анджелис през март до невероятния концерт с Пласидо Доминго сред неповторимото великолепие на площад „Санта Кроче“ във Флоренция. Освен концерта са включени и специално засенти материали за този филм - пресконференции, репетиции с Пласидо Доминго, кадри зад кулисите и срещи с публката..

Талантливото италинско трио Il Volo започват своето турне в САЩ с напълно разпродаден концерт в Radio City Music Hall, след което изнасят още 15 концерта. По време на спектакъла в „Microsoft Theatre“ в Лос Анджелис се включва и маестро Пласидо Доминго. Игнацио, Пиеро и Джанлука продължават турнето в Европа и Италия.

Спектакълът отдава почит на Тримата тенори. През 1997 г., Хосе Карерас, Пласидо Доминго и Лучано Павароти изнасят легендарния концерт в Термите на Каракала в Рим. 27 години по-късно, Пиеро Бароне, Игнацио Бошето и Джанлука Джинибле от Il Volo се прекланят пред Тримата тенори, като представят знаменитата класическа музика на новото поколение. Самите Il Volo израстват с тяхната музика, запленени са и са вдъхновени от техните гласове и легендарни постижения.

Турнето “Notte Magica” започва с концерт на площад “Санта Кроче“ във Флоренция с участието на оркестъра на известния “Teatro Massimo” в Палермо под диригентството на маестро Рамон Тебар. Като специален гост участва и маестро Пласидо Доминго, който дирижира няколко оперни арии и популярни песни.

„Notte Magica“ е една вълшебна вечер, посветена на Тримата тенори. Идеята за проекта е на Микеле Торпедине – създател, мениджър и продуцент на Il Volo.

„За някои може би е нормално да отдаваме почит на подобни артисти, но за нас не е, тъй като и за момент не сме помислили да се сравняваме с нашите идоли, от които черпим цялото си вдъхновение.“
Il Volo

„Щастлив съм да работя с Пиеро, Игнацио и Джанлука и да дирижирам техните изпълнения под звездите на вълшебния град Флоренция. Наистина обичам тези момчета. Те изпълняват толкова богат репертоар и представят пред целия свят част от музиката, която сме изпълнявали аз и моите колеги.“
Пласидо Доминго


Програма:
Верди, Силата на съдбата Sinfonia*
Пучини, Турандот Nessun dorma*
Лара, Гранада*
Леонкавало, Палячи Mattinata
Доницети, Любовен еликсир Una furtiva lagrima*
Росини, La danza
Пучини, Тоска E lucevan le stelle*
Къртис, Torna a Surriento
Пучини, Манон Леско Intermezzo
Кардийо Core ‘ngrato
Д’Анибале, ‘O paese d’o sole
Бърнстейн, Уестсайдска история, Мария
Анка, My Way
Бърнстейн, Уестсайдска история, Tonight
Канио, ‘O surdato ‘nnammurato
Бишо Mamma
Маскани, Селска чест intermezzo
Мендоса и Кортес Cielito lindo
Родриго, En Aranjuez con tu amor*
Сорозабал, No puede ser*
Ди Капуа, ‘O sole mio
Къртис, Non ti scordar di me (с Пласидо Доминго)
Верди, Травиата Libiamo ne' lieti calici*
Бис: Турандот Nessun Dorma*


*Диригент: Пласидо Доминго





Кастинг

Copyright © 2024 Dir.bg.