В един друг живот

In Another Life

Великобритания | 2017г | 84 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 26.09.2017
Производител: Wingarm
Разпространител: 22 София Филм Фест 2018
Награди и номинации: Награда от Британски награди за независимо кино 2017 г.
Награда на журито от фестивала за независимо кино "Рейнданс", Лондон 2017 г.

(черно-бял)

Нашата някогашна красива родина вече е необитаема. Прекалено опасно е да се ходи по улиците, да се шофира, да се ходи на гости на приятели. Мнозина вече напуснахме Сирия. Рискувахме живота си в открити води. Дадохме всичко, което имахме, на бруталните опортюнисти, които търгуват с валутата на човешкото нещастие. Всички похарчихме малкото пари, които имахме, за да достигнем на някакво безопасно място и нов живот - далеч от кървавите локви, бомбите и убийствата. Без безопасност, какъв избор имахме? Европа трябваше да ни даде надежда.

Границите обаче се затваряха една по една. Дадохме всичко, напуснахме всичко. Живеем на открито, без пари и без никаква надежда. Аз съм тук, в капана на „джунглата“ в Кале (Франция). Не знам къде е съпругата ми. Полицията ни третира като животни. Всеки ден ни бият и ни пръскат със сълзотворен газ. Не можем да продължим, не можем и да се върнем. Трябва да се измъкнем оттам.

Взирам се в очите на този лагер и я виждам - празнотата на отчаянието. В един друг живот бях учител. Сега съм бежанец. Името ми е Аднан (в ролята - Ели Хадад).

Прожекции на София Филм Фест: 14-25.03.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Джейсън Уингард
В ролите: Тоя Францен, Юсеф Юбех, Ели Хадад, Мудар Абара
Сценарист: Джейсън Уингард
Продуценти: Ребека-Клер Евънс, Крис Букли, Хана Стивънсън
Музика: Дан Бабулийн
Оператори: Андрю Бътлър, Мартин Уайн, Майк Станифорт
Copyright © 2024 Dir.bg.