Гуендолин

Gwendolyn

- 0/10

За филма

В разпространение от: 01.11.2017
Разпространител: 22 София Филм Фест 2018
Награди и номинации: Виена '17 – Награда „ExtraVALUE"

Гвендолин е в средата на 60-те си години, тежи малко над 50 кг и е трикратна световна шампионка по вдигане на тежести. Бореща се с агресивна форма на рак, пенсионираната антроположка трябва да си почине.

Но не това си е наумила Гвендолин. Тя тренира, за да стане световна шампионка още веднъж. Подкрепяна от всеотдайния си треньор Пат, сина си Джоузеф и съпруга си Чарли, който е с 20 години по-млад от нея, битката й с физическите и личните граници започва.

„Запознах се с Гвендолин чрез приятелка. Бях й казала, че търся щангистка, а тя познава Гвендолин лично. Когато се свързах с нея, беше точно преди втората й операция и не бях убедена, че изобщо ще иска да се запознае с мен. А тя ме покани на вечеря. Беше дълга вечер, в която ми разказа много неща. В деня след операцията й, отидох да я видя в болницата. Въпреки че беше слаба и имаше огромен белег на гърлото си, тя се шегуваше със сина си по телефона. Бях силно впечатлена от тази смела жена, чието чувство за хумор не я напуска дори в такъв момент. Тогава разбрах, че искам да направя филм с нея."
Рут Каасерер за AustrianFilms.com

Кастинг

Режисьор: Рут Каасерер
Сценарист: Рут Каасерер
Продуценти: Юрген Карасек, Филип Малиновски
: Серафин Спицер
Copyright © 2024 Dir.bg.