Иван (2017)

Ivan

Словения | 2017г | 95 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 13.09.2017
Разпространител: 22 София Филм Фест 2018
Награди и номинации: Порторож ’17 – Награда „Весна“ за най-добър игрален филм, най-добра актриса в главна роля (Маруша Майер)

След като младата Мара ражда Иван, се задействат поредица неочаквани и изнервящи събития. Рок – бащата на Иван, е женен бизнесмен. Mарa е влюбена в него, но той изчезва. След като разбира, че Рок е обвинен във финансови престъпления, Мара е пребита от приятели на неговата съпруга. Мара и Рок все пак се събират, но тя се оказва в една невъзможна ситуация, в която трябва да избира между своя любим и детето си. Това е тежка личностна драма, случваща се на фона на корупция. Драма за вземането на грешни решения.

„Не смятам, че филмът е от женска гледна точка. Това е моят филм, с моята гледна точка, моя светоглед и моите усещания. Истината е, че идеята за този филм ми дойде преди пет години, когато се роди синът ми. Тогава се запитах в какво общество е роден той. Добре си помислих и ми се прииска да крещя. Да крещя по същия начин, по който главната героиня го прави в даден момент, когато губи всичко – живота си, детето си, всичко. Оттам се започна – от чувството, което исках да изразя чрез филма.“
Янец Бургер за Cineuropa.org

Прожекции на София Филм Фест: 15-21.03.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Янец Бургер
В ролите: Бранко Щурбей, Наташа Барбара Грачнер, Маруша Майер, Матиаж Трибушон
Сценаристи: Янец Бургер, Сърджан Колевич, Мелина Пота, Алеш Чар
Продуцент: Миха Чернец
Музика: Дамир Авдич
: Марко Бърдар
Copyright © 2024 Dir.bg.