Семирамида

Semiramida

Великобритания | 2018г | 230 минути | | Официален сайт
- 0/10

За филма


Този оперен шедьовър на Росини, изпълнен с вокални фойерверки, е истинско предизвикателство за всеки театър, затова и по-рядко попада в афишите. В Метрополитън опера „Семирамида“ не е представяна вече 25 години. Сега на диригентския пулт застава ветеранът Маурицио Бенини, който винаги впечатлява с чувствителност и финес. Той е признат майстор в белкантовия репертоар. Режисурата е на 84-годишния британец Джон Копли, който има в актива си на постановчик и филмова версия на тази опера от 1990 г.

За основа на либретото Гаетано Роси използва едноименната трагедия на Волтер, а Росини се връща към традициите на бароковото пеене, изискващо изключителни умения. Особено впечатляващи са дуетите на Семирамида и Арзаче – царицата на Вавилон и младия воин, към когото тя има чувства, но който се оказва неиният изгубен син. Росини подготвя сложната музикална партитура само за тридесет и три дни.

В постановката на Метрополитън сопранът Анджела Мийд, носител на престижната награда „Бевърли Силс“, прави дебют в ролята на Семирамида.

Сценографията на Джон Конклин и костюмите на Макъл Стенет, наистина барокови като мащаб, са щедри на цветове и блясък.

The New York Times

Кастинг

Мултимедия

Copyright © 2024 Dir.bg.