Дейвид Милър, сам срещу часовника

Time Trial

Великобритания | 2017г | 82 минути | Биографичен , Документален , Спортен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 19.11.2017
Производител: Cycling Films, SDI Productions
Разпространител: 22 София Филм Фест 2018

Краят на кариерата на един атлет е състезание с времето и битка с неизбежния провал. Пристрастяваща нужда да участваш противоречи на всякаква логика и създава вълнуващ и болезенен спектакъл.

Последните състезания в кариерата на шотландския колоездач Дейвид Милър водят до финалната му среща с "Тур дьо Франс". Влизаме в основната група състезатели, изкачваме невъзможни височини и слизаме по стръмни пътища, лежим до него в хотелската му стая в агония след състезанието. Возим се в помощната кола, която е източник на комфорт, доставки за подкрепление и спасение от студа. И знаем, че всяка измината миля ни приближава до края.

Филмът разкрива как човешкият дух е движен от сила, много по-силна от желанието за успех и слава.

Заснет чрез ново поколение техника, уникални превозни средства и камери на колелетата, в лентата ще чуем и нова музика от американския композитор Дан Дийкън.

"Дейвид олицетворява екстатичния образ на това, да караш и да се бориш. Той ми позволява да преобразувам тази реалност в изображения и да я събера в чувството да караш по този начин ден след ден, година след година. Много състезатели се задържат година или две, но да си в тази среда толкова дълго време е изключително постижение."
Финли Претсел

Прожекции на София Филм Фест: 14-25.03.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Финли Претсел
В ролите: Дейвид Милър, Томас Декер
Сценарист: Мартин Радич
Продуцент: Соня Хенрики
Музика: Дан Дийкън
Оператор: Мартин Радич
Copyright © 2024 Dir.bg.