Дрейф

Adrift

САЩ, Хонконг, Исландия | 2018г | 96 минути | Драма , Екшън , Приключенски , Романтичен | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 31.05.2018
Премиера в България: 27.07.2018
Производител: Huayi Brothers, Lakeshore Entertainment, RVK Studios, STX Entertainment
Разпространител: Лента

По мемоарната книга "Red Sky in Mourning: A True Story of Love, Loss, and Survival at Sea" (1998 г.) на американската Тами Олдхам Ашкрафт в съавторство със Съсия Макгиърхарт.

Истинска история за оцеляване, разказана от режисьора на "Еверест" (2015).

Случайна среща поражда любов между двама млади. Те се сблъскват и с приключението на живота си - трябва да оцелеят в един от най-катастрофалните урагани в историята.

Млада двойка мореплаватели ще се отправи през октомври 1983 година от Таити към Калифорния през океана. Най-силният ураган, регистриран в историята северно от Австралия, ще бъде пречката пред 34-годишната калифорнийка Тами (Шейлийн Уудли) и британския й годеник Ричард (Сам Клафлин). Изправени пред бедствието, те ще вложат всичките си умения и ще се надяват на чудо за спасението си. В пика на бурята Тами е ударена от предмет и изпада в безсъзнание. Когато се свестява 27 часа по-късно, открива приятеля си тежко ранен, а яхтата - разрушена. Без да храни надежди, тя все пак намира сили и твърдост, за да спаси себе си и единствения човек, когото обича.

Тами Олдхам Ашкрафт плава на дрейф 41 дни сред Тихия океан в неуправляемия съд. Запомняща се история за издръжливостта на човешкия дух и непреходната сила на любовта.

Кастинг

Режисьор: Балтазар Кормакур
В ролите: Шейлийн Уудли, Сам Клафлин, Грейс Палмър, Джефри Томас, Елизабет Хотърн, Тами Ашкрафт
Сценаристи: Ерън Кандел, Джордан Кандел, Дейвид Брансън Смит
Продуцент: Балтазар Кормакур
Музика: Фолкер Бертелман
По книгата на: Тами Олдхам Ашкрафт, Съсия Макгиърхарт
Оператор: Робърт Ричардсън
Copyright © 2024 Dir.bg.