Името ми е никой

My name is nobody

Холандия | 2017г | 77 минути | | Официален сайт
- 0/10

За филма


Всички познаваме легендарния режисьор Серджо Леоне и композитора Енио Мориконе, но кое е малкото момче между двамата на една стара училищна снимка от 1937г.

Робърт де Ниро, Ава Гарднър, Федерико Фелини… Ресторантьорката от Трастевере в Рим може да продължава да изброява. Стените на заведението ѝ са изпъстрени със снимки на известни гости, вкусили ястията ѝ. Тя гордо насочва камерата към най-интересната си придобивка — пожълтяла черно-бяла снимка от 1937г., на която се виждат легендарният режисьор Серджо Леоне и композиторът Енио Мориконе. Някой друг стои между тези две момчета, които ще се превърнат в емблематични фигури в италианската филмова история. Кой е този ученик? Каква е неговата история.

С тези въпроси режисьорката тръгва да търси неизвестен човек в град, обсебен от славата. Дали следите на всички хора, които не стават известни, изчезват? Затова ли всички във Вечния град мечтаят да бъдат знаменитости? Режисьорката търси своите отговори при стар адвокат, шофьор на такси и Уили Коломбини — италиански режисьор и актьор от 60-те, който така и не е станал известен. Поне не толкова известен, колкото Леоне и Мориконе. Но кой иска да бъде такъв? Тъй като славата има и обратна страна, филмът представя човек на име Никой.

Документален филм за търсенето на слава. Колко важна е славата за нас? Какво става, ако двама ваши съученици станат световноизвестни, а вие не.

Докато издирва съученик на режисьора Серджо Леоне и композитора Енио Мориконе в Рим, този филм изследва вълшебната аура на славата.

История за славата и за живота в сянка, заснет в Рим.

Някъде в малък ресторант в Рим на стената виси снимка. Това е стара, пожълтяла училищна фотография, която буди носталгия по отминали времена. Голяма група симпатични момчета в училищни униформи гледат право към фотоапарата. Има хиляди такива фотографии, но тази е специална.

Две от момчетата по-късно ще станат много известни: Серджо Леоне и Енио Мориконе. Те са били съученици. Снимката е станала известна заради тях. Появява се във всеки филм за Серджо Леоне и във всяко интервю с Енио Мориконе и всеки път се осветляват лицата на двамата. Вижте — това е малкият Серджо, а това е малкият Енио.

Но те не са един до друг, между тях има някой. Ако попитате „Кой е той?“, хората се изненадват: „Това момче ли? Не знаем, то не е известно. То е никой.“

Документален филм за издирването на загадъчното момче между Енио Мориконе и Серджо Леоне.






Кастинг

Режисьор: Дениз Янзе
Продуцент: Паул Рувен
Copyright © 2024 Dir.bg.