Последното пътуване на Мурильо

Murillo, el último viaje

Испания | 2017г | 70 минути | Документален | Официален сайт
- 0/10

За филма

Разпространител: Master of Art 2018

Севилският бароков майстор художник Бартоломе Естебан Мурильо става обект на добре пресметнати действия, които разпръсват повечето му творби из най-добрите музеи в света. Енрике Валдивиесо, авторитет по история на изкуството и специалист по картини от XVIIв., Гийом Кинц, куратор на Лувъра, и Габриеле Финалди, директор на Националната галерия в Лондон — всички те ще сравнят неговата фигура с тази на приятеля му Веласкес, проследявайки пътуването на една от най-прочутите му картини, „Малкият просяк“, от Париж до Севиля и обратно. Задължителен филм за ценителите на изкуството.

Последното пътуване на Мурильо е задължителен филм за ценителите на изкуството. Ще се потопим в света на севилския бароков майстор художник Бартоломе Естебан Мурильо. Той става обект на добре пресметнати действия, които разпръсват повечето му творби из най-добрите музеи в света. Енрике Валдивиесо, авторитет по история на изкуството и специалист по картини от XVIIв., Гийом Кинц, куратор на Лувъра, и Габриеле Финалди, директор на Националната галерия в Лондон — всички те ще сравнят неговата фигура с тази на приятеля му Веласкес, проследявайки пътуването на една от най-прочутите му картини, „Малкият просяк“, от Париж до Севиля и обратно.

Завещанието на Мурильо е още по-актуално сега, тъй като през 2018г. се честват 400 години от рождението му. По този повод Севиля и много международни институции като ЮНЕСКО, Лувъра и Националната галерия в Лондон ще проведат поредица от културни събития през 2018г. и по-нататък, запознаващи с неговото важно творчество.

Кастинг

Режисьор: Хосе Мануел Гомес Видал
Продуцент: Бернабе Рико
Copyright © 2024 Dir.bg.