Секс, маракаси и чихуахуа

Sexo, maracas y chihuahuas

Испания | 2016г | 87 минути | Документален | Официален сайт
- 0/10

За филма

Разпространител: Master of Art 2018

Роден в Барселона и израснал в Куба, той е единственият испанец, награден с две звезди на холивудската Алея на славата. Той е човекът, отговорен за латино римтите, покорили някога САЩ. Отличен музикант, аранжор и директор на оркестър, той остава в историята и като собственик на казина, карикатурист и непоправим женкар. Нещо повече, той помага на Рита Хейуърт в кариерата й и поддържа приятелство с президенти и гангстери.

Шавие Кугат (Xavier Cugat) е творец и авантюрист, чиито хитове се тананикат в целия свят до ден днешен. Ще разкажем историята на единствения испанец с две звезди на Алеята на славата на булевард „Холивуд“. Жизнерадостен и пълен с музика биографичен филм, който свързва два континента. От черно-бял до цветен, изпъстрен с откъси от филми, заснети в големите студиа с куп звезди.

Ще отдадем почит на възхода на радиото и големите оркестри. Ще си припомним легендарните клубове и танцувалните зали в хотелите и казината скоро след края на Сухия режим. Ще съживим саундтраците на великите музикални филми и на телевизионни предавания. Ще разкажем история за любов, гангстери, луксозни коли и снимачни площадки с палми. История, която се пренася от Барселона до Куба и показва Меката на киното и раждането на Лас Вегас на фона на звука на маракаси.

Ще разкажем невероятния живот на Шавие Кугат.

Кастинг

Режисьор: Диего Мас Трелес
Продуцент: Алберт Соле
Copyright © 2024 Dir.bg.