Музика в ефира - История на класическата музика по телевизията

Music in the Air: A History of Classical Music on Television

Австрия, Германия | 2012г | 85 минути | Документален , Музикален | Официален сайт
- 0/10

За филма

Производител: Arthaus Musik, IMZ International
Разпространител: Master of Art 2018

Музиката се е представяла по телевизията в различни форми през последните 50 години. Още в самото начало е част от програмата и продължава да се излъчва, по-изтънчена от всякога, на живо, свързана с различни събития и достига до милиони зрители — във всеки случай повече от публиката в оперите, концертните зали и на други места.

Телевизията има огромна роля за популяризирането на музиката, за съхраняването на ценни моменти от създаването на музика и за раждането на музика и изпълнения, които не биха съществували без нея.

Този филм е преглед на онова, което телевизията е дала на музикалния живот през годините - от формати като "Последната нощ на концертите" или "Новогодишен концерт" до създаването на безценни архиви, показващи например как Стравински дирижира своята „Жар-птица“, как „Бийтълс“ записват „All You Need Is Love“, как Булез си спомня събитието по повод 100-годишнината на „Пръстенът на нибелунга“, или как Ана Нетребко грее със звездното си изпълнение в „Травиата“ в Залцбург.

Узнаваме и мнението на Караян или Бърнстейн за медията и как тя е помогнала за популяризирането на музиката в невиждани мащаби, когато стотици милиони гледат оригиналните трима тенори.

Кастинг

Режисьор: Райнер Е. Мориц
Copyright © 2024 Dir.bg.