Пепеляшка (2018)

Cendrillon

САЩ | 2018г | 192 минути | Музикален , Опера | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 12.04.2018
Производител: The Metropolitan Opera
Разпространител: кино Cinema City

Жул Масне нарича операта си „вълшебна приказка“. Френската версия на „Пепеляшка“ (1899 г.) ще бъде поставена за първи път в историята на Метрополитън опера под палката на французина Бертран дьо Бийи, от друг французин – Лоран Пели, който освен режисьор е и дизайнер на костюмите. С Пели по проекта работи и белгийската сценографка Барбара де Лимбург – тандемът вече е познат от същото заглавие в няколко други престижни театъра.

Както е известно, либретото е на Анри Каен по мотиви от приказката на Шарл Перо - включена в неговия сборник "Истории и приказки от отминали времена", 1697 г.

Лоран Пели си припомня старата, красива книжка с приказки на Перо, от която му е четяла неговата баба. Очарованието на илюстрациите се пренася и на сцената, дори по стените публиката вижда изписана историята за самотното, изоставено момиче, което е загубило своята майка. Но Пепеляшка скоро ще облече красива рокля, ще се качи на голяма каляска и ще отиде на бал, за да открие своя Принц.

В ролите: Джойс ДиДонато (Пепеляшка), Алис Куут (Принцът), Стефани Блайт (Мадам дьо ла Алтиер), Катлийн Ким (Феята), Лоран Наури (Пандолф). С тази постановка на рядко изпълняваната творба завършва киносезонът 2017/2018 на нюйоркския оперен театър. На сена - от 12.04. до 11.05.2018 г. Изпълнява се на френски език.

Голямото блестящо бижу в постановката на Пели е мецосопранът Джойс ДиДонато, за която критиците пишат само хвалебствия след появата й в ролята на Пепеляшка в Барселона, Лондон и Санта Фе. Именно оттам продукцията идва в Ню Йорк, а сред изпълнителите блестят още Алис Куут, Стефани Блайт и Лоран Наури.

„Великолепна Джойс ди Донато! Изпълнението й беше омагьосващо.”
(The New York Times)

Прожекция в Синема Сити - София: 28.04.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Лоран Пели
В ролите: Джойс ДиДонато, Алис Куут, Стефани Блайт, Катлийн Ким, Лоран Наури
Музика: Жул Масне
Диригент: Бертран дьо Бийи
Copyright © 2024 Dir.bg.