Сто години Ленард Бърнстейн

Bernstein Centenary

Великобритания | 2018г | 190 минути | Балет | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 15.03.2018
Производител: The Royal Opera House
Разпространител: Кино Арена

Кралският балет отбелязва 100-годишнината от рождението на Ленард Бърнстейн (Leonard Bernstein, 1918-1990) с програма по негова музика.

Хореографи - Уейн Макгрегър, Лиъм Скарлет и Кристофър Уилдън.

Ленард Бърнстейн е един един от първите американски композитори, които получават признание както от публиката, така и от критиката. В неговият разнообразен стил могат да се открият елементи от джаз, модернизъм, традиционна еврейска музика и бродуейски мюзикъл. Много от композициите му са изключително подходящи за танц, a сътрудничеството му с бродуейския хореограф Джеръм Робинс води до създаването на модерната класика "Уестсайдска история" през 1957 г., вдъхновена от "Ромео и Жулиета" на Шекспир.

В центъра на програмата е възобновената премиера на "The Age of Anxiety", създаден през 2014 год. от Лиъм Скарлет с музика от Втората симфония на Ленард Бърнстейн. Както симфонията, така и балетът са вдъхновени от произведения на У.Х. Одън – майстор на модерната поезия, чиито произведения отразяват атмосферата на несигурност и романтични заблуди в периода след Втората световна война.

Прожекция в кина Арена: 09.05.2018 г.

Кастинг

Музика: Ленард Бърнстейн
Copyright © 2024 Dir.bg.