Боксов речник

България | 2018г | 72 минути | Документален | Официален сайт
- 0/10

За филма

Разпространител: Дом на киното

Един свят, където нещата са директни, очи в очи, така както боксьорите застават един срещу друг на ринга,за да премерят сили и да се пречистят от агресията, която е заложена в природата на най-опасното същество на планетата Земя – човека.

Боксът е спорт, който има свой уникален език и точно за това името на филма е „боксов речник“. Някои хора казват, че боксът е в изкуството да задаваш въпроси и да не получаваш отговори. Филмът ни среща с Рибата, Буболечката, Танка, Кобрата, Айчо, Вансан и други. Това са техните прякори, а във филма ще видим какви хора се крият зад тях.

Когато един режисьор попада в боксова зала в град Русе, той е толкова впечатлен от специфичната атмосфера и интересните личности, които среща там, че решава да направи филм за тях. Първо, героите от филма отиват във Флоренция, където се бият като гладиатори на площада.

Снимките на филма продължават 7 години. През този период боксьорите имат своите върхове и падения, сбъдват мечти, срещат се със страховете и проблемите си, и търсят начин да продължат напред.

Прожекция в Дом на киното - София: 15.05.2018 г.
Прожекция във Фестивален и конгресен център - Варна: 22.05.2018 г.
Прожекция в кино G8 - София: 27.07.2019 г.

Кастинг

Режисьор: Васил Горанов
Copyright © 2024 Dir.bg.