То: Част втора

It: Chapter Two

САЩ | 2019г | 169 минути | 4DX , IMAX , Трилър , Хорър | Официален сайт
- 8.2/10

За филма

В разпространение от: 05.09.2019
Премиера в България: 06.09.2019
Производител: KatzSmith Productions, Lin Pictures, New Line Cinema, Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс

Продължение на филма "То" (2017 г.).

Градчето Дери, щата Мейн е образец за спокоен живот. Освен, ако Пениуайз не се намеси... Минали са 27 години, откакто “Клуба на загубеняците“ победи ТО. Те са пораснали и всеки е поел по своя път, но след толкова време, спокоен живот и забравени спомени, миналото се повтаря. Когато случайни жители на идиличния град започват отново да изчезват безследно, единствения член на клуба, който е останал в Дери, събира групата за една последна мисия, с която порасналите „загубеняци“ да изпълнят клетвата, дадена като деца. Те трябва да преборят най-дълбоките, най-големите си страхове, за да се изправят срещу смъртоносната заплаха и унищожат Пениуайз веднъж завинаги.

Втората част е със същите персонажи, но 30 години по-късно, когато те си спомнят за ужаса, който са преживели в детството си. Вече порасналите деца се завръщат в родния си град, за да се изправят отново срещу злокобния клоун Пениуайз (Бил Скарсгард). Докато литературният източник на Стивън Кинг се движи между млади и възрастни образи, "New Line" структурира своята адаптация по такъв начин, че сюжетът първо се фокусира върху децата и е поставен в миналото, а продължението по втората половина на книгата се развива в настоящето и е наситено с флашбакове (реминисценции), с които ще видим отново същите деца.

Джесика Частейн играе вече порасналата Бевърли Марш (София Лилис повтаря ролята си на младата Бевърли от първия филм), Фин Улфхард отново е младият Ричи. Джеймс Макавой е порасналият Бил Денброу (Джейдън Либърхър като млад), станал писател, Бил Хейдър се превъплъщава в диджея Ричи Тoзиър. Порасналият Еди Каспбрак се играе от Джеймс Рансън.

Снимките са осъществени през юни - октомври 2018 г. в Канада.

Свързани новини

Ще има продължение на „То” Джесика Частейн в преговори за втората част на "То" Джеймс Макавой и Бил Хейдър в продължението на "То" Андрес Мушети ще прави "Атаката на титаните" за Warner New Line съживява "Последен изход" със сценаристите на "Убийствен пъзел" ТВ звезди в новия „Ловци на духове“ 2020 г. Холивуд очарован от Стивън Кинг: идва и "Талисманът" „ТО: Част втора“ с първи трейлър Първи трейлър на „Доктор Сън“ Стивън Кинг е възхитен от „Доктор Сън“ „Код: Ангелът“ остава първенец в боксофиса Австралийски родители скочиха срещу постер на „То: Част втора“ „То: Част втора“ е новият шампион в боксофиса Андрес Мушети е готов за предисторията на Пениуайз? Андрес Мушети подготвя специална версия на ТО „То: Част втора“ отново е начело на боксофиса „Имението Даунтън“ поднесе изненада в боксофиса в САЩ „Загубеният йети“ е новият шампион в боксофиса в САЩ Два нови плаката на „Доктор Сън“ Луси Лиу влиза в продължението на "Шазам!"

Кастинг

Режисьор: Андрес Мушети
В ролите: Бил Скарсгард, Джесика Частейн, Джеймс Макавой, Бил Хейдър, Айзея Мустафа, Джейдън Либърхър, Фин Улфхард, София Лилис, Хавиер Ботет, Джеймс Рансън, Джей Райън, Анди Бийн, Гзавие Долан
Сценарист: Гари Доберман
Продуценти: Сет Греъм-Смит, Дейвид Каценбърг, Барбара Мушети, Рой Лий, Дан Лин
По книгата на: Стивън Кинг
Оператор: Чеко Варесе
Copyright © 2024 Dir.bg.