Смърт край Нил

Death on the Nile

- 5.5/10

За филма

В разпространение от: 09.02.2022
Премиера в България: 11.02.2022
Производител: The Estate of Agatha Christie, 20th Century Studios
Разпространител: Форум Филм България

По едноименния роман (1937 г.) на английската писателка Агата Кристи.

Белгийският детектив Еркюл Поаро (Кенет Брана) е на ваканция в Египет, където се замесва в смъртоносен любовен триъгълник, разследвайки заплетеното убийство на млада наследница...

Едно от най-емблематичните произведения на ексцентричната Агата Кристи оживява на голям екран и обещава зрелищна интерпретация, която обединява драма и мистерия в един разтърсващ убийствен сюжет.

Зрителите стават съпричастни с изключителната динамика и напрежение в египетското приключение на легендарния Еркюл Поаро, което от красиво, авантюристично преживяване се превръща в ужасяваща история за разкриване на безскрупулен убиец. Идиличният меден месец на млада влюбена двойка е разбит от безмилостно убийство, а извършителят става най-страховития кошмар за всички, част от бляскавото пътешествие с параход по мистичните води на река Нил.

Тази зловеща приказка за обсебваща любов и необратимите последици от нея предлага епичен развой от опасности и шокиращи обрати, които държат публиката в напрежение до самия край - придружена от изтънченото и ексцентрично присъствие на детектив Еркюл Поаро и неговия зорък поглед.

Снимките са осъществени през септември-декември 2019 г. в Англия и Египет.

Кастинг

Режисьор: Кенет Брана
В ролите: Кенет Брана, Гал Гадот, Арми Хамър, Джоди Коумър, Летиша Райт, Том Бейтман, Анет Бенинг, Софи Оконедо, Роуз Лесли, Ръсел Бранд
Сценарист: Майкъл Грийн
Продуценти: Кенет Брана, Марк Гордън, Саймън Кинбърг, Ридли Скот
Музика: Патрик Дойл
По книгата на: Агата Кристи
Оператор: Харис Замбарлукос
Copyright © 2021 Dir.bg.