Смърт край Нил

Death on the Nile

САЩ | 2022г | 127 минути | IMAX , Криминален , Мистъри | Официален сайт
- 7.4/10

За филма

В разпространение от: 09.02.2022
Премиера в България: 18.02.2022
Производител: The Estate of Agatha Christie, 20th Century Studios
Разпространител: Форум Филм България

По едноименния роман (1937 г.) на английската писателка Агата Кристи.

Белгийският детектив Еркюл Поаро (Кенет Брана) е на ваканция в Египет, където се замесва в смъртоносен любовен триъгълник, разследвайки заплетеното убийство на млада наследница... Сюжетът ще ни качи на борда на парахода „Карнак“ и ще ни отведе по мистичните и величествени води на река Нил, а идиличната ваканция на Поаро е прекъсната. Зрителите стават съпричастни с изключителната динамика и напрежение в египетското приключение на легендарния Еркюл Поаро, което от красиво, авантюристично преживяване се превръща в ужасяваща история за разкриване на безскрупулен убиец. Идиличният меден месец на млада влюбена двойка е разбит от безмилостно убийство, а извършителят става най-страховития кошмар за всички, част от бляскавото пътешествие с параход по мистичните води на река Нил. Истината е неочаквана, шокираща и брутална и разкрива какви са смъртоносните последици от емоционалния хаос, предизвикан от пронизващата и обсебваща любов.

Тази зловеща приказка за обсебваща любов и необратимите последици от нея предлага епичен развой от опасности и шокиращи обрати, които държат публиката в напрежение до самия край - придружена от изтънченото и ексцентрично присъствие на детектив Еркюл Поаро и неговия зорък поглед.

Снимките са осъществени през септември-декември 2019 г. в Англия и Египет.

Кастинг

Режисьор: Кенет Брана
В ролите: Кенет Брана, Гал Гадот, Арми Хамър, Ема Маки, Джоди Коумър, Летиша Райт, Том Бейтман, Анет Бенинг, Софи Оконедо, Роуз Лесли, Ръсел Бранд
Сценарист: Майкъл Грийн
Продуценти: Кенет Брана, Марк Гордън, Саймън Кинбърг, Ридли Скот
Музика: Патрик Дойл
По книгата на: Агата Кристи
Оператор: Харис Замбарлукос
Copyright © 2024 Dir.bg.