Бързи и яростни: Хобс и Шоу

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

САЩ | 2019г | 112 минути | 3D , 4DX , IMAX , Екшън , Приключенски | Официален сайт
- 8.8/10

За филма

В разпространение от: 31.07.2019
Премиера в България: 02.08.2019
Производител: Original Film, One Race Films, Seven Bucks Productions, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Спин-оф на „Бързи и яростни 8“ (2017).

Двама от най-популярните герои застават един до друг – американският агент за дипломатическа сигурност Люк Хобс (Дуейн Джонсън) и британският бивш военен и наемник Декард Шоу (Джейсън Стейтъм). В ролята на злодея е Идрис Елба, а Ванеса Кърби е сестра на Шоу и агентка на МИ-5. Хелън Мирън повтаря ролята си от "Бързи и яростни 8" и играе майката на Шоу и сестра му.

Хобс и Шоу неохотно поемат опасна самостоятелна мисия, залогът за която е бъдещето на човечеството. Единият е лоялен агент на американската служба, а другият - изпаднал в нелегалност бивш агент на британските елитни войски. Силният антагонизъм, изразен във вербални нападки и физически сблъсъци между двамата, не стихва още от момента, в който двамата се изправиха един срещу друг в "Бързи и яростни 7" (2015).

Сега обаче те са принудени да работят в комбина, за да заловят и неутрализират единствения, по-лош от тях самите – кибернетично усъвършенствания анархист и терорист Брикстън (Елба). Надхитрявайки Хати Шоу (Кърби), Брикстън заплашва да предизвика световен хаос, като разпространи опасна биологична зараза, която може да промени човечеството завинаги. Действието се развива по цялото земно кълбо – от Лос Анджелис до Лондон и от токсичния пущинак на Чернобил до екзотичната красота на Самоа. Сестрата на Хобс все пак се превръща в най-голямото препятствие за Брикстън.

Динамиката в действието е изключителна, допълнена от разнообразните екзотични локации, където се развива. Безпроблемното покоряване на небостъргачи, безкомпромисното летателско изпълнение с вертолет, поразяващите бомби по улиците на Лос Анджелис и изникващите на всяка крачка поводи за зверско „меле“ превръщат продукцията в своеобразен екшън шедьовър. Присъства и екзотична нотка в лицето на майката и братята на Люк Хобс, които са типични представители на малката тихоокеанска държава Самоа. По-лесно ли е да спасяваш света от смъртна опасност, отколкото да се сработиш с този, към когото изпитваш истинско отвращение? А какво се случва, когато и семейството е замесено?

Снимките са осъществени във Великобритания през септември -ноември 2018 г.

Свързани новини

Дуейн Джонсън се скара с Тайрийз Гибсън Дейвид Лийч с римейк на „Дракона идва“ Идрис Елба ще снима „Ghetto Cowboy“ Тилда Суинтън си партнира с Идрис Елба в новия филм на Джордж Милър Еиса Гонсалес ще се присъедини към Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм Вин Дизел подготвя „Бързи и яростни“ с изцяло женски актьорски състав Дуейн Джонсън с покана към Джейсън Момоа за "Хобс и Шоу 2" „Бързи и яростни: Хобс и Шоу“ с първи плакат и трейлър Джеймс Гън намери заместник на Уил Смит Официален старт на снимките на „Бързи и яростни 9“ Терон и Мирън се завръщат в "Бързи и яростни 9" „Бързи и яростни: Хобс и Шоу“ оглави боксофиса Хобс и Шоу стабилни на първа позиция в боксофиса „Момчета за пример“ начело на боксофиса „Момчета за пример“ начело на боксофиса „Код: Ангелът” превзе върха в боксофиса „Код: Ангелът“ остава първенец в боксофиса Шарлийз Терон с ново амплоа в „Бързи и яростни 9“ Феръл и Рейнолдс в музикален римейк на "Коледна песен" Гай Ричи и Джейсън Стейтъм възраждат френски трилър „Бързи и яростни 9“ - заснет, но остава в тайна Джейсън Стейтъм и Кевин Харт разменят самоличности в комедиен екшън Зази Бийц в екшъна "Bullet Train" с Брад Пит

Кастинг

Режисьор: Дейвид Лийч
В ролите: Дуейн Джонсън, Джейсън Стейтъм, Идрис Елба, Ванеса Кърби, Еиса Гонсалес, Еди Марсан, Стефани Вогт, Хелън Мирън, Роб Дилейни
Сценарист: Крис Морган
Продуценти: Хирам Гарсия, Крис Морган, Дуейн Джонсън, Джейсън Стейтъм
Оператор: Жонатан Села
Copyright © 2024 Dir.bg.