Студена война

Zimna wojna

Полша, Франция, Великобритания | 2018г | 88 минути | Драма , Исторически , Музикален , Романтичен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 08.06.2018
Производител: Opus Film, Apocalypso Pictures, MK2 Productions, ARTE France, Film4, Protagonist Pictures, Amazon Studios
Разпространител: 26 Любовта е лудост 2018
Награди и номинации: Най-добър режисьор - Кан 2018 г. и номинация за "Златна палма"
5 европейски филмови награди 2018 г.
3 номинации за Оскар 2019 г.

"Cold War":
(черно-бял)

Любовна история, сплела фатално съдбите на двама души с различни житейски биография и темпераменти на фона на разгарящата се Студена война между Източна и Западна Европа през 50-години на XX век.

В затънтено полско село, в което не спира да вали сняг, се случва първата среща между двамата главни герои: талантливата, но непокорна ученичка Зула (Йоана Кулиг) и доста по-възрастния от нея Виктор (Томаш Кот). Момичето произхожда от скромно семейство и се записва във фолклорен музикално-танцов състав, ръководен от младежа. Той е музикант, представител на градската интелигенция, подложен на превъзпитание чрез фолклорно изкуство от комунистическия режим.

Двамата се влюбват, но не след дълго младият поляк иска да избяга и да се установи на Запад, за да стане джаз музикант. Влюбените са разкъсани между Париж и Полша...

Павел Павликовски:
"Те бяха силни личности, които се обичаха и мразеха - влюбват се, предават се, събират се отново, женят се и се развеждат, а връзката им се съживява и замира многократно до края на жизнения им път през 1989 година, малко преди падането на Берлинската стена. Когато бях по-млад, полудявах от непрекъснатите събирания и раздели на родителите ми. Но когато починаха, осъзнах, че това е най-голямата любовна история."

Снимките са осъществени в Полша, Франция и Хърватия през януари - август 2017 г.

Откриващ филм на фестивала "Любовта е лудост" - Варна: 24.08.2018 г.
Прожекция на София Филм Фест: март 2019 г.

Свързани новини

26-о издание на фестивала „Любовта е лудост” във Варна от 24 август 2018 Дани Бойл се оттегли от "Джеймс Бонд" 49 заглавия селектирани за Европейските награди, сред тях 3 български 87 филма в борба за Оскарова номинация Американски критици се произнесоха за 2018 г. "Фаворитката" доминира на британските награди за независимо кино Асоциацията на онлайн кинокритиците обяви своите номинации Номинации за наградите „Оскар“ 2019 Номинации за наградите „Сезар“ 2019 "Студена война" обра Европейските филмови награди 2018 Наградите на 71-вия Кан 2018 г. Отзвук от номинациите за 91-вите награди „Оскар“ София Филм Фест 2019 обяви частично програмата си и основните акценти Фестивалът в Торонто обяви част от програмата си Обявиха международното жури на 23-тия София Филм Фест 2019 Дани Бойл щял да убие 007 в "Бонд 25" Раздадоха "европейските оскари" за 2019 г.

Кастинг

Режисьор: Павел Павликовски
В ролите: Томаш Кот, Йоанна Кулиг, Борис Шиц, Седрик Каан, Агата Кулеша, Жан Балибар, Адам Воронович, Адам Ференци
Сценарист: Павел Павликовски
Продуценти: Ева Пушчинска, Таня Сегачиън
Музика: Марчин Масецки
Оператор: Лукаш Жал
Copyright © 2024 Dir.bg.