Проклятието на плачещата жена

The Curse of La Llorona

САЩ | 2019г | 93 минути | 4DX , IMAX , Психо , Трилър , Хорър | Официален сайт
- 6.8/10

За филма

В разпространение от: 18.04.2019
Премиера в България: 19.04.2019
Производител: Atomic Monster, New Line Cinema, Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс

Филм по популярна латиноамериканска легенда.

Социална работничка пренебрегва предупрежденията от проблемна майка и не след дълго тя самата и малките й деца са въвлечени в ужасяващ свръхестествен сюжет. Единственият им шанс да оцелеят от смъртоносния гняв на "Ла Йорона" ("плачещата жена") е свещеник с мистичните му практики да държи злото далеч.

Действието се развива в Лос Анджелис през 1973 г. и разказва историята на Анна Тейт-Гарсия (Линда Карделини), социален работник и овдовяла самотна майка, опитваща се да балансира тези две роли, докато страда от загубата на своя съпруг. Като скептик в град, изпълнен с вярващи, в работата си Анна се е изправяла срещу безброй фалшиви призраци и предразсъдъци, обикновено откривайки личните демони на хората. Така че когато е повикана в дома на Патрисия Алварес (Патрисия Веласкес) и намира нейните двама малки синове заключени в килера, тя приема, че отчаяните опити на тяхната майка да ги държи под ключ са безспорен сигнал за семеен тормоз.

Въпреки че Анна иска да помогне на Патрисия, нейната първа грижа е безопасността на децата. Но понеже не е наясно с реалната опасност, пред която са изправени, Анна няма представа какво ще пусне на свобода – или опустошението, което то ще причини, след като оставя майката в психиатрична клиника и отвежда децата в дом, където да се грижат за тяхната безопасност.

По тъмна доба един сподавен вик проехтява по коридорите в приюта, където спят двете момчета. Когато по-късно телата им са извадени от реката, тяхната объркана майка обвинява Анна и й отправя зловещо предупреждение: Ла Йорона е отнесла нейните деца... но децата на Анна може да са следващите!

Когато се спуска мрак и нейните деца чуват зловещите писъци на плачещата жена, Анна ще се сблъска с истината в предупрежденията на Патрисия. Този легендарен дух преследва децата в днешен Лос Анджелис... и нейните малки деца са нейна плячка. След като няма към кого да се обърне, Анна се надява на помощта на Рафаел Олвера (Реймънд Крус) - бивш свещеник, превърнал се в народен лечител, който се подготвя за тази битка през целия си живот. С помощта на силната си вяра и арсенал от духовни тотеми, Рафаел обединява сили с Анна и нейните деца и всички заедно се подготвят за битката, когато се спуска нощта и Ла Йорона отприщва с пълна сила своята свръхестествена ярост.

Кастинг

Режисьор: Майкъл Чейвс
В ролите: Линда Карделини, Патрисия Веласкес, Реймънд Крус, Шон Патрик Томас, Мадлин Макгроу, Андрю Тинпо Лий, Марисол Рамирес
Сценаристи: Мики Дотри, Тобайъс Яконис
Продуценти: Гари Добърман, Джеймс Уан, Емил Гладстоун
Музика: Джоузеф Бишара
Оператор: Майкъл Бърджис
Copyright © 2024 Dir.bg.