Smart Коледа

Smart Christmas

България | 2018г | 90 минути | Комедия , Семеен | Официален сайт
- 7.9/10

За филма

В разпространение от: 29.09.2018
Премиера в България: 30.11.2018
Производител: Джули марули ентертеймент, Ветрогон БГ, Фул мун улф, Аудиовидео Орфей, Консепт студио
Разпространител: Лента
Награди и номинации: Награда на публиката от Златна роза 2018 и диплом (за оригинална идея за детски филм - Мария Веселинова)

На Бъдни вечер деветгодишният Марти (Константин Гергинов) попада в работилницата на Дядо Коледа (Кръстьо Лафазанов) и я модернизира, тъй като елфите не смогват с графика и са на път да се провалят. Момчето успява да убеди Дядо Коледа да модернизират и оглавява Работилницата, измествайки стария ръководител Работливко (Калин Врачански). След доста усилия успява да научи Елфите да работят със смарт технологиите, обаче вместо да работят с тях, те се пристрастяват към Елфбука и игричките...

Компютърна грешка обърква работата. Момчето признава, че е сбъркало и вместо наказание получава прошка и подкрепа от всички джуджета. Заедно те успяват да спасят Коледа. Технологиите навлизат в производството на подаръци в работилницата на дядо Коледа и се опитват да изместят човешкия ресурс, но се провалят, защото, ако няма човешка намеса, нещата не стават...Филмът разкрива магията на човешките взаимоотношения и как прекомерното стоене пред компютъра ни отчуждава. Смарт технологиите са чудесно нещо, когато ги използваме по предназначение и малко опасни, когато прекаляваме с тях.

Първата българска коледна комедия е със специално създадена хореография и атрактивни музикални изпълнения. Със специалното участие на Поли Генова и Орлин Павлов; Калин Врачански изпълнява песента "Happy Бъдете". Сценография - Мира Каланова, костюми - Антония Попова, хореография - Боряна Иванова.

Прожекция на Златна роза - Варна: 29.09.2018 г.
Прожекция на Киномания: 24.11.2018 г.
Прожекция на София Филм Фест: март 2019 г.

Кастинг

Режисьор: Мария Веселинова
В ролите: Стефания Колева, Константин Лунгов, Радослава Неделчева, Константин Икономов, Поли Генова, Орлин Павлов, Кръстю Лафазанов, Калин Врачански, Константин Гергинов
Сценарист: Мария Веселинова
Продуцент: Павел Павлов
Музика: Александър Костов, Георги Стрезов
Оператор: Георги Челебиев
Copyright © 2024 Dir.bg.