Рокетмен

Rocketman

Великобритания | 2019г | 121 минути | Биографичен , Драма , Музикален | Официален сайт
- 8.3/10

За филма

В разпространение от: 16.05.2019
Премиера в България: 31.05.2019
Производител: Marv Films, New Republic Pictures, Rocket Pictures, Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Историята на Елтън Джон (в ролята - Тарън Еджъртън) от времето му на дете-чудо в Музикалната академия през повече от половинвековното му музикално партньорство с текстописеца Бърни Топин (Джейми Бел).

"Рокетмен" е личната история на несравнимия певец, композитор и шоумен Реджиналд Кенет Дуайт - неподправена и откровена рокендрол музикална фантазия, която разказва житейската история на Елтън Джон в годините, когато той прави големия си пробив на сцената. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния му хит и прави аналогия с кариерата и шеметното му издигане към звездния небосклон. Проследява се неговият фантастичен път и трансформация от срамежливо, свирещо на пиано дете до международната екстравагантна суперзвезда.

Момче от малък град става една от най-ярките и иконични фигури в попкултурата. Историята е разказана на фона на най-известните и обичани песни на Елтън Джон - в изцяло нов аранжимент и в изпълнение на актьора Тарън Еджъртън, който не просто влиза в ролята на легендарния артист, но и придава съвсем нов заряд на творчеството му.

Ричард Мадън е в ролята на първия мениджър на Елтън Джон - Джон Рийд, а Брайс Далас Хауърд играе майка му - Шийла Айлийн (1925-2017).

Снимките са осъществени през август - ноември 2018 г.

Кастинг

Режисьор: Декстър Флечър
В ролите: Тарън Еджъртън, Брайс Далас Хауърд, Ричард Мадън, Джейми Бел, Стивън Макинтош, Джема Джоунс, Тейт Донован, Стивън Греъм, Хариет Уолтър
Сценарист: Лий Хол
Продуценти: Елтън Джон, Лорънс Бендър, Дейвид Рийд, Матю Вон
Музика: Матю Марджисън
Оператор: Джордж Ричмънд
Copyright © 2019 Dir.bg.