Трафикантът

The Mule

САЩ | 2018г | 118 минути | Драма , Криминален | Официален сайт
- 8.7/10

За филма

В разпространение от: 14.12.2018
Премиера в България: 01.02.2019
Производител: Imperative Entertainment, Bron Studios, The Malpaso Company, Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс

По статията в сп. The New York Times "The Sinaloa Cartel’s 90-Year-Old Drug Mule" (11.06.2014 г.) на американския журналист Сам Долник.

Близо 90-годишен градинар и ветеран от Втората световна война е хванат да пренася кокаин на стойност 3 милиона долара през щата Мичиган за мексикански наркокартел.

Клинт Истууд е в ролята на Ърл Грей – много възрастен мъж, който е разорен, живее сам и му е забранено да продължи да се занимава със своя бизнес, но получава предложение за работа. Тя се състои в това, просто да шофира. Изглежда достатъчно лесно, но Ърл всъщност не знае, че се превръща в куриер на наркокартел. Той се справя толкова добре, че товарът му постоянно нараства и Ърл се сдобива с асистент.

Но асистентът не е единственият, който следи действията на Ърл. Старецът привлича вниманието и на агента за борба с наркотиците Колин Бейтс (Брадли Купър). Макар че финансовите проблеми остават в миналото, предишните грешки на Ърл продължават да тежат на съвестта му. Не е сигурно дали той ще има достатъчно време да поправи тези грешки, преди органите на закона или членовете на картела да успеят да го елиминират.

Кастинг

Режисьор: Клинт Истууд
В ролите: Клинт Истууд, Брадли Купър, Лорънс Фишбърн, Майкъл Пеня, Даян Уийст, Анди Гарсия, Таиса Фармига, Клифтън Колинс мл., Алисън Истууд
Сценарист: Ник Шенк
Продуценти: Клинт Истууд, Дан Фридкин
Музика: Артуро Сандовал
По книгата на: Сам Долник
Оператор: Ив Беланже
Copyright © 2024 Dir.bg.