Мълчанието на сестра ми

My Sister´s Silence

България | 2018г | 99 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 30.09.2018
Производител: Колар, Гала Филм, Concept Studio
Разпространител: 36 Златна роза 2018

Трагикомични събития в семейство, изоставено от бащата. Единствена следа от него е фамозната му колекция от нощни пеперуди – “свидетелство” за безбройните женски сърца, които е покорил. Унизена от предателството на мъжа си, ексцентричната Виена (Фани Коларова) - бивша цигуларка, кръстена на Виенската филхармония - се опитва да предотврати разпада на фамилията... С налудничавото си поведение иска да възцари морален ред и дисциплина сред децата си.

Тийнейджърът Тео (Никола Георгиев) върви по стъпките на баща си. Мечтае да стане писател на еротични романи, въпреки че се съмнява в собствената си мъжественост... 18-годишната му сестра Анди (Каталин Старейшинска) съзнателно отказва да говори – контактува единствено с брат си чрез своя айпад. Дните на самотното момиче преминават в безкрайни обиколки на квартала.

Ненадейно, при една от самотните й разходки, се появява Динко Кучето (Ованес Торосян). Анди се влюбва в чаровния млад скитник. Кавалерът вижда в покорната госпожица изгодна сделка. Продава я на шармантния цигански барон Бингото (Деян Донков) - и с ужас разбира, че обича до смърт момичето... След драматични премеждия, сломената майка предприема отчаян ход, за да спаси дъщеря си и сплоти семейството.

"В това семейство е имало предателство и измяна, но в крайна сметка любовта преобразява духовния свят на майката и двете й деца. Във филма става въпрос за борба за близост и любов. Недоимъкът на любов сред хората може би се дължи на това, че ние не искаме да разберем другият свят, околните, и се интересуваме прекалено много от собственото си битие. Нямаме понятие какво са другите около нас!"
Киран Коларов

Прожекция на Златна роза - Варна: 30.09.2018 г.
Прожекция на Киномания - София: 22.11.2018 г.
Прожекция на София Филм Фест: 11.03.2019 г.

Кастинг

Режисьор: Киран Коларов
В ролите: Фани Коларова, Каталин Старейшинска, Деян Донков, Ованес Торосян, Никола Георгиев, Иван Юруков, Михаил Мутафов, Антоанета Добрева-Нети
Сценарист: Киран Коларов
Продуценти: Киран Коларов, Галина Тонева, Кирил Кирилов, Георги Николов
Музика: Кирил Дончев
Оператор: Веселин Христов
Copyright © 2024 Dir.bg.