Те

Loro

Италия, Франция | 2018г | 150 минути | Биографичен , Драма | Официален сайт
- 8.8/10

За филма

В разпространение от: 24.04.2018
Премиера в България: 11.01.2019
Производител: Indigo Film, Pathe, France 2 Cinema
Разпространител: НДК

"Them":

Тони Сервило влиза в ролята на италианския медиен магнат и политик Силвио Берлускони. Филмът се фокусира не само върху него, но и върху най-приближените му хора. Основният период, в който се развива действието, е 2006 - 2010 г., когато бившият министър-председател се разделя със съпругата си Вероника Ларио (Елена София Ричи) и организира безкрайни партита с млади момичета. Берлускони е женен за Вероника повече от 20 години.

Саркастична и политически яростно некоректна комедия, присмиваща се както на своя герой, така и на днешна Италия. Сорентино ни поставя в сенчестата орбита на Серджо (Рикардо Скамарчо) – красив млад приспособенец, чиято амбиция е да напусне провинциалния си южняшки град Таранто и да се озове в Рим, за да се сближи с Берлускони. Средствата му за постигане на тази цел са подли, но крайно ефикасни. Трафикът на красиви млади жени като ескорт за партита и събития се оказва неговия трамплин към коридорите на властта. Едновременно простак и очарователен, привлекателен, но и стеснителен, Берлускони е представен като кълбо от противоречия, а не просто като клоун. Изоставен от политическите си съюзници, сваленият премиер е оставен да се справя с личната реалност отвъд публичните скандали.

Сорентино споделя, че се интересува от човека, който стои зад политиката, от неговите мисли и страхове и особено от страха от смъртта и старостта, които вълнуват всеки възрастен човек. Лентата представя и най-приближените му хора.

Прожекция на Киномания: 25.11.2018 г. (150-минутна версия, монтаж от 1 и 2 част, в оригинал съответно 104 и 100 мин.).

Кастинг

Режисьор: Паоло Сорентино
В ролите: Тони Сервило, Елена София Ричи, Рикардо Скамарчо, Каша Смутняк, Фабрицио Бентиволио, Джовани Еспозито
Сценаристи: Паоло Сорентино, Умберто Контарело
Продуценти: Карлота Калори, Франческа Чима
Музика: Леле Маркители
Оператор: Лука Бигаци
Copyright © 2024 Dir.bg.