Времето е наше

Time is Ours

България | 2018г | 124 минути | Драма , Исторически , Криминален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 30.09.2018
Производител: Пост скриптум 2, Аудиовидео „Орфей”, Чучков Брадърс, Арс Диджитъл Студио
Разпространител: Киномания 2018

По романа „Разруха” (2003 г.) на Владимир Зарев и по мотиви от разкази („Бяло сладко” и „Руса капачка”) на Димитър Шумналиев.

Писателят Мартин Сестримски (Леонид Йовчев ) и офицерът от държавна сигурност Боян Тилев (Рушен Видинлиев) се познават отдавна. Мартин е дал на Боян една специална папка с дългосрочни последици, които писателят се опитва да преодолее. Във вихъра на промените след свалянето на Тодор Живков, заварената дъщеря на Тилев – Невена (Елена Телбис), млада жена с неясна двойна идентичност, дава нова насока на отношенията им. Мартин се опитва да се помири с миналото си с нейна помощ, а Тилев забогатява все повече от сенчести сделки. Двамата ще стигнат до истината за своето минало.

Филмът за паметта, за уроците на миналото, които не бива да бъдат забравени. Художествен образ на прехода с драматичен личен избор и път, който извървяват героите към себепознанието във време на големи обществено-политически промени, време на възторг, на силни емоции, на излъгани надежди и разочарования, време на хаос. Анализ на това, как се променя съзнанието и къде отива властта - технологията, по която се извърши този процес.

Прожекция на Златна роза - Варна: 30.09.2018 г.
Откриващ филм на Киномания: 15.11.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Петър Попзлатев
В ролите: Рушен Видинлиев, Елена Телбис, Леонид Йовчев, Ирини Жамбонас, Ицхак Финци, Красимир Доков, Ивайло Христов, Светлана Янчева, Валентин Ганев, Бояна Петрова
Сценарист: Станислав Семерджиев
Продуцент: Петър Попзлатев
Музика: Калин Николов
По книгата на: Владимир Зарев, Димитър Шумналиев
Оператор: Стефан Иванов
Copyright © 2024 Dir.bg.