Следователят и гората

Detective and the Forest

България | 1975г | 102 минути | Драма , Криминален | Официален сайт
- 9/10

За филма

В разпространение от: 12.12.1975
Премиера в България: 12.12.1975
Производител: Студия за игрални филми, творчески колектив "Средец"
Разпространител: Българска кинематография
Награди и номинации: СБФД 1975 – награда за режисура
Фестивал на българския игрален филм, Варна 1976 – награда за режисура

Следователят майор Николов (Любомир Бъчваров) трябва да довърши започнатото от колегата му разследване. Случаят е почти приключен. Всичко е доказано. Фактите са ясни: брутално убийство с брадва. Обвиняемата е красиво 17-годишно момиче, което не отрича обвинението и не се разкайва. Остава само делото да влезе в прокоратурата и да излезе присъдата. Единственият въпрос, който занимава следователя, е мотивът на престъплението.

Жертвата - Михайлов (Александър Притуп) - изглежда по-опасна от своя убиец. Елена (Соня Божкова) е крехко, наивно момиче от провинцията, пристигнала в града да търси лекар, останала без средства и попаднала в капана на мошеник и перверзник. Всъщност истинската жертва е самата тя. Заключена в апратамента на Михайлов и подложена на сексуален тормоз, Елена открива единственото възможно спасение в брадвата на балкона.

Вътрешните светове на следователя и момичето с различните им възгледи за живота се преплитат в диалог на споделени и премълчани мисли. От това не само се ражда нова истина, но и нежни чувства между трудни за опознаване личности в сложен и объркан свят...Следователят е длъжен да спазва закона, но той разбира ситуацията на момичето и се опитва да облекчи вината и присъдата.

Кастинг

Режисьор: Рангел Вълчанов
В ролите: Любомир Бъчваров, Пенка Цицелкова, Георги Кишкилов, Александър Притуп, Георги Русев, Соня Божкова
Сценарист: Рангел Вълчанов
Музика: Кирил Дончев
Оператор: Виктор Чичов
Copyright © 2024 Dir.bg.