Момичето от златния Запад

La Fanciulla del West

САЩ | 2018г | 202 минути | | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 04.10.2018
Производител: The Metropolitan Opera
Разпространител: Cinema City

Успешната и бурно аплодирана премиера на тази творба на Джакомо Пучини е през 1910 г. именно в Метрополитън опера. В главните роли тогава са Енрико Карузо и Еми Дестин, а на диригентския пулт – Артуро Тосканини.

Въпреки мнението на самия автор, че това е едно от най-добрите му произведения, „Момичето от златния Запад“ остава в сянката на другите му големи опери, завладели световните сцени през ХХ век. И все пак музикалните специалисти я определят като magnum opus, изтъквайки майсторството на композитора, което кара Тосканини да нарече творбата „голяма симфонична поема“.

Действието се развива в Америка по време на „златната треска“ в Калифорния в средата на XIX в. Мини (момичето от заглавието) е една от най-привлекателните героини на Пучини. Силна и независима, тя е готова на всичко, за да спечели мъжа, когото обича.

През 2018 г. "Метрополитън опера" връща под прожекторите постановката на Джанкарло дел Монако от 1991 г. Именитият оперен режисьор започва кариерата си със спектакли в Италия, в които участва легендарният му баща – тенорът Марио дел Монако. Прочитът му на тази „американска“ опера на Пучини е умишлено традиционен и опростен, с декори, които пренасят публиката в суровите условия на тогавашния бит.

В тази постановка ще видим дългоочакваното завръщане на големия тенор и актьор Йонас Кауфман на сцената на "Мет" след няколкогодишно отсъствие. В главната роля на Мини е холандският сопран Ева-Мария Вестброк.

Прожекция в кината Cinema City: 27.10.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Джанкарло дел Монако
В ролите: Орен Градус, Матю Роуз, Майкъл Тод Симпсън, Желко Лучич, Карло Боси, Йонас Кауфман, Ева-Мария Вестброк
Музика: Пучини
Диригент: Марко Армилиато
Copyright © 2024 Dir.bg.