Майерлинг

Mayerling

Великобритания | 2018г | 195 минути | Балет | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 08.10.2018
Производител: The Royal Opera House
Разпространител: Кино Арена

Балетът пресъздава блясъка на императорския двор на Австро-Унгария и е посветен на терзанията на наследника на Хабсбургите - принц Рудолф (1858-1889).

Вдъхновен от събития от реалния живот, балетът разказва история за психологически и политически интриги: за събитията около самоубийството на престолонаследника на Австро-Унгария - ерцхерцог Рудолф Австрийски и една от неговите любовници - Мери Ветсера. Сюжетът описва сексуалните и болезнени мании на Рудолф, водещи до скандала с двойното му самоубийство с австрийската благородничка - двамата са намерени мъртви на 30.01.1889 г. в ловната хижа на Рудолф в село Майерлинг. Подтискащият блясък на австро-унгарския двор през 80-те години на XIX век създава сцена за напрегната драма от психологически и политически интриги, докато Рудолф се фиксира върху своята смъртност.

И до днес "Майерлинг" остава шедьовър в разказването на истории, изпълнен със силни ансамблови сцени и някои от най-дръзките и емоционално взискателни па-дьо-дьо в балетния репертоар.

2022 г.:
Основният танцьор Рьоичи Хирано изпълнява ролята на престолонаследника Рудолф – роля, често смятана за „Хамлет“ на класическия балет, която изисква танцьорът да изпълни 7 големи па-дьо-дьо с пет различни жени и да съпостави техническата мощ с истинско, драматично умение. Към него се присъединяват главната балерина Наталия Осипова в ролята на баронеса Мери Ветсера, както и Лаура Морера, Франческа Хейуърд и Марианела Нунес, като съответно графиня Мари Лариш, принцеса Стефани и Мици Каспар.

Продукцията, със зашеметяващия дизайн на Николас Георгиадис и осветлението на Джон Б. Рийд, е настроена към аранжимента на Джон Ланчбъри и оркестрацията на музика от Ференц Лист.

Хореограф (1978 г.): Кенет Макмилън. Постановката отбелязва 30 години от смъртта на хореографа през 1992 г.

Прожекции в кина Арена: 07., 10. и 11.11.2018 г.
Прожекции в кина Арена: 05. и 06.11.2022 г.

Кастинг

В ролите: Рьоичи Хирано, Наталия Осипова, Лаура Морера, Франческа Хейуърд, Марианела Нунес
Музика: Франц Лист
Аранжимент: Джон Ланчбъри
Copyright © 2024 Dir.bg.