Марни

Marnie

САЩ | 2018г | 172 минути | | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 19.10.2018
Производител: The Metropolitan Opera
Разпространител: Cinema City

Заплетеният сюжет, създаден от английския писател Уинстън Греъм в едноименния роман от 1961 г., пленява Алфред Хичкок и той го превръща във филм през 1964 г. с участието на Типи Хедрен и Шон Конъри. Историята проследява живота на загадъчната фатална красавица, която измъква пари от своите работодатели и сменя различни идентичности, но постепенно сама се превръща в жертва и е принудена да се изправи пред травмите на собственото си минало.

Главната роля в "Марни" е поверена на очарователния мецосопран Изабел Ленард. На сцената тя си партнира с баритона Кристофър Молтман в ролята на агресивния Марк Рутланд и с контратенора Йестин Дейвис като неговия брат Тери. Джанис Кели е в ролята на г-жа Рутланд, Денис Грейвс се превъплъщава в майката на Марни.

Мюли решава да дублира всеки герой в тази опера с определен музикален инструмент. Хорът също има значимо участие в драматургичното развитие: на моменти решен в ренесансов стил, а в други – наподобяващ оратория. Пред оркестъра застава един от най-уважаваните американски диригенти Робърт Спано.

„С усет за необичайни хармонии и странни привлекателни звуци, Мюли се старае да използва въображението и доказаното си умение в оркестрацията, за да опише вътрешния свят на Марни“ - пише „Ню Йорк Таймс“.

Прожекция в Синема Сити: 10.11.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Андрю Ф. Мартин-Уебър
В ролите: Изабел Ленард, Кристофър Молтман, Йестин Дейвис, Джанис Кели, Денис Грейвс
Музика: Нико Мюли
По книгата на: Уинстън Греъм
Диригент: Робърт Спано
Copyright © 2024 Dir.bg.