Тайният живот на Вера

The Magic Life of V

Финландия, Дания, България | 2019г | Документален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 25.01.2019
Производител: Making Movies, Kirstine Barfod Film, Соул Фууд
Разпространител: 23 София Филм Фест 2019

Преследвана от травми в детството, младата В. (Вера Лапинкоски) се опитва да извоюва независимост чрез различни роли, които играе в живота. Заедно с умствено изостаналия си брат, тя сменя роли и идентичности, за да се справи с действителността и да се изправи директно срещу демоните от миналото - най-вече срещу тормозещия я баща.

Тонислав Христов се среща с нея на премиерата на филма си „Любов и инженерство“ (2014). Вера е добра приятелка на главния герой. Режисьорът и тя се заговарят на тема ролеви игри и постепенно се сприятеляват. В течение на времето се оказва, че с игрите Вера се опитва да пребори психически травми в детството си от агресивния си баща, който е алкохолик.
„Заинтересува ме нейното хоби – LARP-инг. Live Action Role Playing, ролеви игри с живи хора. И в България се практикуват. Във филма Вера споделя как тези игри са й помогнали да се срещне с баща си, когото не е виждала от години. Нейните герои в игрите са силни жени, които взимат всичко в свои ръце и се борят с демони, мутанти. Силата, която взима от тях, влиза на практика в реалния й живот, с хората около нея“.

Прожекции на София Филм Фест: 14. и 15.03.2019 г.
Прожекция на Седмица на скандинавското кино: 23.09.2019 г. (Дом на киното - София).

Кастинг

Режисьор: Тонислав Христов
Сценаристи: Тонислав Христов, Каарле Ахо, Любомир Цветков
Продуценти: Каарле Ахо, Кирстине Барфод, Андреа Станоева, Тонислав Христов
Музика: Петър Дундаков
Оператор: Александър Станишев
Copyright © 2024 Dir.bg.