Травиата (2018)

La Traviatta

САЩ | 2018г | 187 минути | Музикален , Опера | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 04.12.2018
Производител: The Metropolitan Opera
Разпространител: Cinema City

Преди 165 години операта на Верди, създадена по пиесата „Дамата с камелиите“ на Александър Дюма-син, преживява шумен провал на премиерата във Венеция, но само за да се превърне в една от най-обичаните оперни творби на всички времена. Главната роля на „падналата жена“ Виолета се счита за един от най-трудните върхове в сопрановия репертоар, заради огромните предизвикателства към певческите и актьорски качества на изпълнителката.

След успеха на прочутата постановка на Вили Декер, в която взе участие и българската оперна прима Соня Йончева, през този сезон (2018-2019) Метрополитън опера предлага на верните си зрители нова пищна реализация от режисьора Майкъл Майър, с впечатляващи декори, които пренасят зрителя в XVIII век и се сменят според сезоните.

Голямата германска звезда, сопранът Диана Дамрау ("удивително овладяно пеене и изключителна актьорска игра") претворява отново трагичната съдба на куртизанката Виолета Валери, а в ролята на нейния любим Алфред Жермон на сцената на Метрополитън след дълго отсъствие се завръща знаменитият тенор Хуан Диего Флорес. На диригентския пулт е новият музикален директор на Метрополитън - канадецът Яник Ньозе-Сеген.

Прожекции в Cinema City: 15.12.2018 г. и 20.02.2019 г.
(изпълнява се на италиански език)

Кастинг

Режисьор: Майкъл Майър
В ролите: Диана Дамрау, Хуан Диего Флорес, Куин Келси, Куин Келси
Музика: Джузепе Верди
Диригент: Яник Ньозе-Сеген
Copyright © 2024 Dir.bg.