Лешникотрошачката (2018)

The Nutcracker

Великобритания | 2018г | 160 минути | Балет | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 03.12.2018
Производител: The Royal Opera House
Разпространител: Кино Арена

Омагьосан подарък отвежда малко момиче на необикновено коледно приключение в този красив класически балет с вълшебната музика на Чайковски.

Малката Клара се прокрадва по стълбите в коледната нощ, за да си поиграе с любимия си подарък – куклата Лешникотрошачка, когато тайнственият магьосник Дроселмайер я изпраща на вълшебно приключение. След като побеждават Цар Плъх, Клара и Лешникотрошачката се отправят към Царството на насладите, където Фея Драже ги посреща с изобилие от прекрасни танци. Когато се завръща вкъщи, Клара разбира, че е сънувала. Но не изглежда ли племенникът на Дроселмайер смътно познат?

Създаден по мотиви от разказа на Е.Т.А Хофман. "Лешникотрошачката" започва с живописно коледно празненство, пищно пресъздадено с викторианските декори на Джулия Травелян Оман. Като набляга на взаимоотношенията между Клара и Лешникотрошачката, тази постановка поставя историята в контекста на първата любов. Със своето празнично настроение, танцуващи снежинки и вълшебна музика, версията на Лев Иванов от 1892 год. се е превърнала в съвършеното коледно забавление, а завладяващата паритура на Чайковски се нарежда сред най-популярната музика в света. Блестящата постановка на Питър Райт за Кралския балет се смята за една от най-качествените и завладяващи интерпретации.

Хореография: Питър Райт (по Лев Иванов). Сценарий: Питър Райт (по Мариус Петипа).

Прожекции в кина Арена: 16., 19. и 20.01.2019 г.

Кастинг

Музика: Чайковски
Диригенти: Бари Уърдсуърт, Коен Кеселс
Copyright © 2020 Dir.bg.