Адриана Лекуврьор

Adriana Lecouvreur

САЩ | 2018г | 213 минути | | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 31.12.2018
Производител: The Metropolitan Opera
Разпространител: Cinema City

1730 година, Париж. Прочутата актриса Адриана Лекуврьор става жертва на любовни интриги, в които са замесени семейство аристократи, саксонски офицер, френски абат и театрален режисьор от „Комеди Франсез“ – достатъчно силни доводи, за да може тази полу-реална, полу-легендарна история да прикове вниманието на драматурзи, поети и композитори.

Франческо Чилеа създава операта си по либретото на Артуро Колаути, който използва за основа пиесата на Йожен Скриб и Ернест Льогуве. Премиерата е през 1902 г. в Театро Лирико – Милано, в период, когато светът аплодира творбите на Джакомо Пучини и Пиетро Маскани. Публиката приема добре „Адриана Лекуврьор“ – галерия от образи, достойни за оперната сцена, представени с прекрасни арии и ансамбли на изискан аристократичен или театрален фон.

В Метрополитън опера в ролята на Адриана Лекуврьор ще се превъплъти голямата оперна звезда на нашето време – Анна Нетребко. Съвсем новата постановка на сър Дейвид Маквикар, копродукция с големите оперни театри във Виена, Лондон, Барселона, Сан Франсиско и Париж, ще замени предишната, с която е открит сезон 1968/1969 (с Рената Тебалди във водещата партия).

Очакванията са големи и предвид избора на знаменити певци за останалите роли: тенорът Пьотр Бечала е любимият на Адриана – Маурицио, Анита Рачвелишвили е принцеса ди Буйон – ревнивата съперница за неговото сърце, а като верния до гроб Мишоне ще се представи баритона Амброджо Маестри.

Прожекции в Cinema City - София: 12. и 23.01.2019 г.

Кастинг

Режисьор: Дейвид Маквикар
В ролите: Анна Нетребко, Анита Рачвелишвили, Пьотр Бечала, Карло Боси, Амброджо Маестри, Маурицио Мураро
Музика: Франческо Чилеа
Диригент: Джанандреа Нозеда
Copyright © 2024 Dir.bg.