Стигмата

Stigmata

САЩ | 1999г | 98 минути | Драма , Трилър , Хорър | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 10.09.1999
Премиера на видео: 16.08.2000
Премиера на DVD: 13.07.2005
Производител: Metro Goldwyn Mayer
Разпространител DVD: Мейстар

Една изгубена душа получава раните Исусови… и носи страшна вест, която ще промени историята. Патриша Аркет (“Истински романс”), Гейбриъл Бърн (“Обичайните заподозрени”) и Джонатан Прайс (“Ронин”) са звездите в този смразяващо оригинален трилър.

Франки Пейдж (Аркет) е волна душа - безгрижна, спокойна и без капчица вяра в Бога. Но всичко това се променя, когато съвсем внезапно тя получава Стигмата – кървавите рани на разпнатия Христос. Това събужда интереса на следователя от Ватикана отец Андрю Киърнан (Бърн) и корумпирания кардинал Даниъл Хаусман (Прайс). Отец Киърнан открива, че Франки носи разтърсваща вест, която застрашава основите на Църквата.

Той е убеден, че вестителят трябва да бъде спрян. Киърнан ще трябва да рискува живота си, за да спаси Франки, така че вестта, която тя носи, да стигне до всички и да промени съдбата на цялото човечество завинаги!

Блестящото актьорско изпълнение, брилянтните визуални ефекти и поразяващата музика на Били Корган от “Смашинг Пъмпкинс” и Елиа Смирал се съчетават, за да превърнат СТИГМАТА в шедьовър на филмовото изкуство.

Кастинг

Режисьор: Рупърт Уейнрайт
В ролите: Патриша Аркет, Джонатан Прайс, Гейбриъл Бърн, Ан Кюсак, Ниа Лонг, Раде Шербеджия, Томас Копач
Сценаристи: Рик Рамидж, Том Лазаръс
Продуцент: Франк Манкузо мл.
Музика: Елиа Смирал, Били Корган
Оператор: Джефри Кимбал
Copyright © 2024 Dir.bg.