Кармен

Carmen

САЩ | 2018г | 201 минути | Музикален , Опера | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 30.10.2018
Производител: The Metropolitan Opera
Разпространител: Cinema City

"Кармен" (1875 г.) е най-известната опера на френския композитор Жорж Бизе и една от най-популярните творби в оперния жанр. Образът на страстната и свободолюбива циганка се превръща в културен феномен, а музиката е завладяваща и почти няма момент в творбата, в който слушателят да не разпознава мелодиите и ритмите, придобили култов статут.

Постановката на сър Ричард Еър ни препраща в годините на Гражданската война в Испания през XX век и макар режисьорът да остава верен на авторовите идеи, той се фокусира основно на разпадащата се връзка между Кармен и обсебения от любовта си към нея Хосе.

Мецосопранът Клемантин Марген направи дебюта си на сцената на Метрополитън опера през 2017 г. именно в ролята на прелъстителната Кармен. Повторната покана да участва във възстановката на заглавието, поставено от уважавания британски режисьор сър Ричард Еър през 2009 г., е още едно доказателство за триумфа на младата французойка, която пресъздава плътно драмата в шедьовъра на Бизе.

Заедно с Марген, на сцената са прославеният тенор Роберто Аланя и неговата съпруга в живота – сопранът Александра Куржак, която ще видим в ролята на Микаела.

Впечатляващата продукция е поверена този път на френския диригент Луи Лангре – музикален директор на Симфоничния оркестър на Синсинати.

Прожекция в Cinema City: 02.02.2019 г.

Кастинг

Режисьор: Ричард Еър
В ролите: Клемантин Марген, Роберто Аланя, Александра Куржак, Александър Виноградов
Музика: Жорж Бизе
Диригент: Луи Лангре
Copyright © 2024 Dir.bg.